Valkenburg

Afgelopen week waren Erik en ik 15 jaar samen, waarvan 5 jaar getrouwd. Een goede reden om er even lekker tussen uit te gaan met z’n tweetjes. De wensen waren beschaafd: De nacht kunnen doorslapen!

Uiteindelijk werd het 3 dagen in Houthem St. Gerlag, een dorpje in de buurt van Valkenburg aan de Geul. En we hadden 3 heerlijke dagen: Lekker borrelen op het terras (Valkenburg heeft verwarmde terrassen!), uitgebreid uit eten, een echte wandeling langs de geul (ipv stil staan bij elk steentje en bloemetje), goed bijgepraat, een rondleiding door de gemeentegrotten (mergelgroeven), op-en-neer met de kabelbaan en 2 nachten heerlijk doorslapen!

We sliepen in Fletcher De Geulvallei. Ietswat verouderd, maar verder prima hotel.


De grote verrassing was, dat het hotel tegenover een gebouw van Hundertwasser stond! Ik ben fan van Hundertwasser, met z’n speelse, kleurrijke ontwerpen, met kralenkettingen en mozaiek. Helaas konden we niet naar binnen, omdat het in gebruik is als Ronald McDonald huis. Maar er worden wel rondleidingen gegeven en daar kom ik zeker voor terug!

Het ontbijt was goed geregeld, alleen het (glutenvrije) brood was niet te eten: droog en kruimelig. Zo erg dat ik de tweede ochtend er niet eens naar vraagde … Er was voldoende vervanging: Yoghurt, fruitsalade, chocopops, gekookt ei en roerei met gebakken spek.
Ik beloofde ze dat ik op zoek ga naar een winkel in de buurt waar ze wel lekker glutenvrij brood kunnen kopen. En gelukkig is glutenvrij brood voorverpakt of in de vriezer lang houdbaar!

En het uit eten. Mmmm!
De eerste avond aten we bij Grand Café Tres Luxx, gevonden via De glutenvrije database Livaad. Sjiek, echt iets om je 5-jarig-huwelijk te vieren. Heerlijk gegeten en wij vermaakten ons prima om het gesprek dat een tafeltje naast ons werd gevoerd: Over een gezien met 16 kinderen.
De tweede avond stapten we Brasserie Komma binnen. We waren vroeg en konden daarom uitgebreid met de kok/eigenaar spreken. Hij wilde graag een glutenvrije maaltijd voor mij maken, maar moest hier en daar wel even geholpen worden. Maar met dat kleine beetje hulp, kreeg ik een heerlijke maaltijd! En een heel gezellig tentje, de eigenaar komt uit Groningen, uit het dorp naar het dorp van mijn oma. Hoe komt een Groninger terecht in Zuid-Limburg?
Ik beloofde hem de Richtlijn voor glutenvrije maaltijden in de horeca  te mailen. En ik ga hem zeker promoten op Horecaad (= onderdeel van Livaad).

 

2 antwoorden naar “Valkenburg”

  1. Hoi Mirjam,

    jullie vakantie in Houthem St. Gerlag is misschien al even geleden, maar het is erg fijn dat je er destijds over hebt geschreven. Ik ga namelijk binnenkort met mijn vriend een aantal dagen naar Valkenburg en ik moet ook glutenvrij eten. Jouw verhaal komt nu dan ook erg goed van pas, bedankt.

    Groetjes, Marleen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*