Vaste voorraad

Bijna 2 jaar geleden schreef ik over de glutenvrije voorraad in mijn keukenkastjes. Natuurlijk is er de afgelopen tijd wat veranderd. Daarom hierbij een update: Wat staat er nu in onze keukenkastjes?

Onze hele keuken is in principe glutenvrij. Wij hebben 1 keukenkastje waar de glutenhoudende spullen in staan: brood, crackers, beschuit, koekjes, pasta en bloem voor pannekoeken als mama er niet is. En het broodbeleg dat wordt gebruikt voor het normale brood.

 

 

 

 

Wij hebben een goed gevulde kelderkast. Langs de wand is de ‘normale’ voorraad geparkeerd: rijst, eieren, aardappels, tomatenpuree, blikjes bonen en groentes, olie/azijn, drank enzovoort.

 

Achter in de kelderkast staat een krat met onze voorraad glutenvrije artikelen. Hier staat de extra voorraad met spullen die ik in het groot heb ingekocht: meel, haver, afbakbroodjes enz.

 

We hebben 1 kastje met de voorraad glutenvrije pasta. Meest van Sam Mils, want lekker en goedkoop. Maar lasagnabladen van Schar.

We hebben 1 la met een grote voorraad kruiden en specerijen. Want we gebruiken eigenlijk nooit kant-en-klaar-potjes

 

We hebben een vriezer vol met broodjes e.d. (Kant en klaar, o.a. de kaizerbroodjes van Schar en zelf gemaakt, o.a. gewoon brood, krentebolletjes, kaasbroodjes en cakejes)

Tenslotte heb ik 1 afsluitbare doos met melen die open zijn. Ik heb graag veel verschillende soorten melen in huis. Zeker nu ik besloten minder gv tarwezetmeel te eten…
Rijstmeel, kleefrijstmeel, tapiocameel (voor de BKB’s), teff-meel, quinoa-meel, havermeel, boekweitmeel, maismeel, maiszetmeel (maizena), polenta (voor griesmeelpudding), blanke maismeel (voor de tortilla’s) en kikkererwtenmeel.
In die doos zitten ook gluten-vervangers: fiberhusk, xantaangom en chia-zaad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*