Verstopte afvoer

Een risico van glutenvrij bakken is dat je een verstopte afvoer kan krijgen.Het glutenvrije deeg koekt vast aan de leiding. Theoretisch kan ik dit niet verklaren, want glutenvrij deeg bevat toch juist geen ‘lijm’? Maar ik heb het van verschillende kanten gehoord. En aangezien voorkomen beter is dan genezen, hierbij wat tips:
  • Maak de kom zo goed mogelijk leeg met een pannenlikker of keukenrol.
  • Spoel je kommen om met heet water. Volgens de tip op facebook moet je het daarna door de wc gooien, omdat de leiding hier breder is. Maar verstoppingen ontstaan meestal in de verzamelleiding…
  • Spel de gootsteen eens in de ca. 3 maanden goed door: Heetwaterkraan open zetten, flinke scheut afwasmiddel of soda toevoegen en 10 minuten lang laten lopen.

gootsteen

Deze vind je misschien ook interessant

2 reacties op “Verstopte afvoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *