Viva’s langs de eetlat!

Ik sta in de Viva van deze week: Langs de eetlat.
Leuk artikel. Maar de essentie van het glutenvrije dieet mis ik er in. In mijn eetdagboekje, dat ik aan de Viva stuurde, had ik specifieke dingen genoemd waar ik in het dagelijkse leven tegen aan loop. De negetieve dingen, maar ook de positieve dingen. Deze zijn helaas voor een groot gedeelte niet overgenomen in het artikel.
Zo vond ik het leuk om te melden dat er die week twee keer getrakteerd werd op mijn werk. Een keer door een nieuwe collega, die nog niets van mijn dieet wist en dus niets voor mij had meegenomen. En een keer door een collega die dat wel weet en wel iets voor mij had meegenomen.
Zo schrijf ik dat ik normaal tussen de middag brood eet. Maar soms heb ik geen zin/tijd/energie om te bakken. Dan eet ik iets anders tussen de middag, zoals het restje van de avond er voor. Ik schrijf ook dat Erik soms brood voor mij maakt, omdat ik er zelf niet aan toe kom.
Zo meld ik dat we spaghetti eten: Ik de glutenvrije versie heb en de rest van de familie de normale versie.
Op dinsdag-avond aten we frietjes. Maar dat ‘gewoon een frietje halen’ niet zo makkelijk is, staat er niet bij.
Mirthe wilde perse een banaan, maar at er geen hap van. Ik eet h’m op. Gelukkig had ze nog geen brood op haar bord, anders had ik de banaan niet mogen hebben vanwege kruisbesmetting.
Juist deze week maak ik een dieetfoutje. Gelukkig komt dit normaal zelden voor. Ik lik een lepel van de custard pudding af, die blijkt sporen van gluten te bevatten. Een teken dat ik heel goed op moet letten bij alles wat ik in mijn mond stop. Helaas staat ook dit stukje niet in de Viva…

Eén antwoord op “Viva’s langs de eetlat!”

  1. Pingback: #coeliakiemaand: Wat doe ik om coeliakie bekender te maken? | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*