Voorraadkast

Op Eet goed, voel je goed lees ik een leuke blog: Een voorraad die werkt!
Hoe leg je een voorraad aan die werkt voor jou, waar je daadwerkelijk gebruik van maakt.

Wat een leuke blogpost!
Ik heb al eerder geschreven over onze glutenvrije voorraad. Maar hoe zit het met de ‘normale’ voorraad? En hoe zit het met onze lijst van 7 tot 10 maaltijden waarvan je zeker weet dat je gezin die ook echt lekker vindt?

Onze (vaste) voorraad is er op gebaseerd dat ik nooit met lege handen sta als ik ga koken. En wat ik ga koken, hangt af van wat er in de kasten staat šŸ˜‰
Wij hebben een kelderkast. Heerlijk! Lekker veel ruimte om een voorraad op te slaan. (Maar vaak nog niet groot genoeg om alle glutenvrije dingen in te bewaren).

1 keer per week ga ik naar de markt en haal kaas, groentes en fruit voor de hele week. Niet echt bewust, gewoon wat er is, wat van het seisoen is en wat mij lekker lijkt. Hiervan gaat een deel in de koelkast en een deel in de kelderkast.

Verder hebben wij altijd alle bakingredienten in huis. Het is fijn dat ik niet mis grijp als ik wil bakken: Verschillende meelsoorten, boter, eieren, suiker, bakpoeder, gist, (soya)melk, rozijntjes…

Tenslotte hebben wij een grote voorraad: Tomatensaus, chili- en kidneybonen, kikkererwten, kokosmelk, fruit in blik (bv perzik of ananas en vlaaivulling), tutti frutti, rookworst, tonijn, soyamelk, rijst, pasta, aardappelen, olie en azijn, ketjap, sambal, knoflook, ui. In de koelkast yoghurt en griekse yoghurt, kaas, vleeswaren, boter. Een diepvries met vlees en groentes voor noodgevallen. En een la vol met specerijen.
Als hier iet van op is, komt het meteen op het boodschappenlijstje, dat in de keuken ligt.

boodschappenlijstje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*