Vriendschapsbrood

Bij ons thuis stond vroeger een pot op de kast. Een pot met een intrigerende inhoud: Aan het begin van de week deed mijn moeder hier een beetje deeg in. In de loop van de week werd dit groter en groter. En aan het einde van de week deed mijn moeder hier o.a. meel en water bij en maakte ze er een heerlijke cake van. Een klein beetje van het totale deeg ging weer in de pot voor de week er na.

pot met deksel

Hier moest ik laatst aan denken. Zou dit principe ook voor glutenvrije baksels werken?
Het principe heet vriendschapsbrood (omdat je het kan delen), zuurdesem of Herman.

Toevallig (?) kwam ik een artikel tegen in de Glutenvrij: Er worden testen gedaan met zuurdesem voor glutenvrije broden. Ik ben erg benieuwd!

Een glutenvrij recept voor vriendschapsbrood vind je op het coeliakieforum.
Een (niet glutenvrij) recept voor vriendschapsbrood/zuurdesem vind je op Smulweb.

Deze vind je misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *