Waarom niet ziek van minder dan 20 ppm?

sporen van gluten

Kan iemand ook is uitleggen waarom je lichaam wel normaal kan reageren als de gluten onder een norm van 20ppm is, kan dit je darmen dan niet beschadigen….

Bron: Facebook, glutenvrij eten
Wijziging 20 juli 2020 n.a.v. blog Een kruimeltje gluten

Goede vraag!
Ik weet het niet, ik ben ook benieuwd. Wel weet ik dat 10 mg (waar die 20ppm op gebaseerd is) best heel veel. Een kruimeltje brood bevat ongeveer 1 mg gluten.

Zie de foto-rapportage Een kruimeltje gluten

Fijn dat we niet meteen ziek worden van die spoortjes van gluten. Maar waarom? Ik weet het niet…

4 antwoorden naar “Waarom niet ziek van minder dan 20 ppm?”

  1. Mijn MDL-arts dokter Mulder (VUmc) zegt dat het ook helemaal niet kan. Dat ook onder de 20ppm schadelijk is. Volgens hem is het alles of niks. Ik kies daarom voor niks.

    • Hi Jantine, maar niets kan niet. Er zitten overal sporen van gluten. Dit voorjaar sprak ik iemand die zich houd aan het 0-gluten dieet. Dat is echt heel heftig…

  2. Pingback: Lezing: controle op glutenvrije producten | Ik ben glutenvrij

  3. Pingback: Hoe krijg je coeliakie? - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*