Website: Sightdish

– De website Sightdish bestaat niet meer –

Op twitter zie ik een link naar Sightdish.
Het artikel waar de link naar toe gaat, gaat boerenkool. Het gaat o.a. over verzuring en hoe de symptomen te beperken: “Wanneer mensen met coeliakie per ongeluk gluten eten, bestaat de kans dat zij direct last krijgen van de verzuring die daardoor optreedt. Je kunt dan het beste even het percentage alkalische voedingsstoffen in je dieet verhogen. Boerenkool helpt goed tegen verzuring. Net als bijvoorbeeld spinazie, broccoli, ui, avocado, alfalfa en cayenne peper.”

Ik heb het nog nooit eerder gehoord. Sowieso niet dat iemand met coeliakie last kan krijgen van verzuring. Maar ik geeft het graag het voordeel van de twijfel. Want net als bij griep, heb ik na een glutenfout vaak last van spierpijn.
– Van de week ook, maar dat bleek te komen omdat ik een aantal blokken achter mijn fietsende dochter had aangerend, die nog niet zelf durft af te stappen. –

Ik lees verder. Sightdish is een online magazine voor iedereen met een interesse in voedselallergieƫn en duurzaam eten.
Er staan recepten op, waaronder veel glutenvrije recepten: Het Italiaans stoofvlees en de chocolademousse lijken me heerlijk (het lege glaasje ipv de mousse zegt genoeg šŸ˜‰

sightdish_chocomousse sightdish - italiaansstoofvlees

Daarnaast hebben ze een leuke lijst restaurants, met reviews.
Tenslotte is er nog het kopje ‘weet wat je eet’. Daar stond het artikel over de boerenkool onder, en een blog over de ingrediĆ«nten van de Hema-worst.

Kortom: Een leuke site, een informatieve site, een site om te blijven volgen!

2 antwoorden naar “Website: Sightdish”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*