Weekendje Deventer

Mijn vriendin R. ken ik van de HTS.
Toen we allebei afgestudeerd waren, gingen we samen een weekendje naar Barcelona. Sindsdien proberen we elk jaar een weekendje samen weg te gaan. Bijpraten, waar dat in de rest van onze drukke levens veel te weinig toe komt. Dit keer waren we eerst van plan om naar Dordrecht te gaan (naar Puur), maar de plannen werden gewijzigd en het werd Deventer.

Voorbereiding

Afgelopen zomer schreef ik een blog over Glutenvrij Deventer.
Ik printte de tips uit, printte een kaartje en schreef de nummers van de tips op het kaartje.

Dus Glutenvrij was ik goed voorbereid.
Mijn ouders hadden veel tips voor ons voor de stad zelf. Maar eigenlijk hebben we alleen maar een beetje rondgestruind.

Lunch bij Bagels & Beans

Lekker struinen door de straatjes van Deventer. Deventer heeft veel leuke kleine winkeltjes, waar we uitgebreid hebben geneusd. Er was markt en een boerenmarkt. En heel veel curiosa-winkeltjes.

Tussen het struinen door, gingen we lunchen bij Bagels & Beans. Ik weet dat je daar goed glutenvrij kan eten, maar ik had het nog nooit eerder gedaan (ook niet in andere steden). Ik at een heerlijke bagel met zalm en roomkaas.

Thee bij The Wallstreet Tea Rose

Een paar uur later liepen we een zijsteegje van de Walstraat in. Een leuk winkeltje en een prachtig terras onder de druivenranken. Bij het bekijken van de uitgebreide thee-kaart, besefte ik dat dit restaurant ook op mijn lijstje stond: The Wallstreet Tea Rose.
Ik vroeg of ze ook glutenvrij lekkers hadden bij de thee. Ik kreeg een speculaasje en mocht kiezen uit wel 4 verschillende glutenvrije gebakjes! Wij namen allebei de glutenvrije brownie. Heerlijk!

Diner in ons 'hotel'

Aangezien we een super de luxe 'hotel' hadden, met prive-keuken, prive-sauna en haast te veel slaapkamers om uit te kiezen, besloten we om op tijd terug te gaan.
(Het huis van mijn ouders, die ook een weekendje weg waren)

De vorige keer dat ik met R. uit eten ging, ben ik ziek geworden. Zij had al van te voren voorgesteld om zelf ons eten te maken. En ik had nog een volledige maaltijd over van ons groentepakket.
We aten Paksoi en kip met Teriyakisaus van Judes diner, met gebakken uitjes van VA Foods.

Ontbijt

Een heerlijke nacht doorslapen, zonder gestoord te worden.
Een heerlijke luie ochtend zonder 'mama, mama, mama'!
Een rustig ontbijtje met een krantje. Ik had yoghurt, een banaan en een portiezakje Boekweit-ontbijt van Eat Natural meegenomen.

Na het ontbijt gingen we terug richting het westen. We hebben nog een heerlijke wandeling op de Veluwe gemaakt (reeën gezien!) waarna ik weer thuis af werd gezet.
Volgend jaar weer!

Deze vind je misschien ook interessant

2 thoughts on “Weekendje Deventer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *