Wel glutenvrij, geen coeliakie (deel 3 – Ilse)

Delhaize Pommerloch glutenvrij

Veel mensen eten glutenvrij, terwijl ze geen (diagnose) coeliakie hebben.
Waarom eten ze glutenvrij? Waarom volgen ze zo'n lastig dieet? Ik startte een serie portretten.

Vandaag Ilse, die zich veel beter ging voelen nadat ze de adviezen van de Hormoonfactor ging volgen.

"Vroeger had ik dagelijks pijn aan de benen en ik kon nog geen 5 minuten lopen of staan. Daarnaast had ik klachten als een opgeblazen buik, slecht slapen, hoofdpijn/migraine, vermoeidheid, moeilijk bewegen en pijn in de gewrichten, wat mij erg veel stress gaf. Na jaren van medicatie en dokters bezoeken, die mij totaal niet serieus namen en mij het gevoel gaven van het kastje naar de muur gestuurd te worden besloot ik het heft, of eigenlijk mijn gezondheid, in eigen hand te nemen.

Na wat zoeken op het internet kwam ik op de site “de Hormoon Factor”. Alle puzzel stukjes vielen op zijn plaats. Ik ben samen met een coach stap voor stap de pijlers van de hormoonfactor toe gaan passen.
In november 2013 ben ik begonnen met het laten staan van producten waar tarwe in zit. Ik heb geen coeliakie test of wat dan ook uit laten voeren. Al na enkele weken merkte ik dat mijn opgeblazen buik minder werd en ik meer energie kreeg. Dat stimuleerde mij om nog verder te gaan dan alleen geen tarwe producten te eten. Ik ben toen de andere producten waar gluten in zit gaan mijden. Toen ging ik me nog beter voelen. Een hele poos heb ik geen gluten gegeten, tot het moment dat ik een lekker Duits broodje nam. Moet kunnen dacht ik. In eerste instantie was er niets aan de hand. Echter na enkele uren begon mijn buik op te zetten en moest ik veel winden laten. Ik voelde me toen niet echt lekker, ik was zo moe.
Dus voor mij sowieso geen brood meer! Hier reageer ik het meeste op. Maar ik eet niet volledig glutenvrij.

Het heeft mij wel nieuwsgierig gemaakt om nog meer over voeding te weten te komen. Ik denk dat het voor heel veel mensen goed zou zijn in ieder geval geen producten van wit meel te eten (brood,pasta,pizza, e.d.) omdat het weinig echte voedingstoffen bevat en dus na enige tijd weer een honger gevoel geeft. Het verzadigd niet echt.
In mijn praktijk Hormoon evenwicht wil ik mensen helpen om klachten te verbeteren of zelfs van bepaalde klachten af te komen."

Dank je wel Ilse, voor je verhaal. Fijn dat je je nu zo veel beter voelt dan 4 jaar geleden!
Toch adviseer ik anderen nogmaals dringend om niet glutenvrij te gaan eten voordat je een coeliakietest hebt gedaan. Lees hier waarom.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*