Welk product mis je?

Roggebrood, kibbeling, croissants, paprikachips, echte pepernoten, …
Ik miste ze toen ik glutenvrij moest gaan eten. Maar ondertussen zijn ze ook lekker glutenvrij te krijgen of te maken.

Ik moest dus heel goed nadenken over de vraag van deze #wijbloggenglutenvrij: Welk product mis je?

Welk product misten we?

#Wijbloggenglutenvrij is deze maand jarig. Zes jaar geleden gingen glutenvrije bloggers voor het eerst schrijven over hetzelfde onderwerp. Het tweede onderwerp waar wij destijds over schreven was hetzelfde onderwerp als vandaag: Welk product mis je?

Zes jaar geleden was de glutenhype net voluit begonnen. Sterker nog, in diezelfde maand schreef ik over de voor- en nadelen van de glutenhype. Een van de voordelen was (en is nog steeds) dat het aantal glutenvrije producten enorm gestegen was. En dat is sindsdien alleen nog maar vooruit gegaan. In onze lijstjes van toen zie ik producten die nu wel te krijgen zijn:

Welk product mis ik nog steeds?

In mijn blog van 2013 schreef ik dat ik kibbeling, roggebrood, paprikachips en croissants miste.

Kibbeling eet ik nu zo af en toe bij de Glutenvrije visboer of bij 1 van de 26 andere visboeren die glutenvrije kibbeling verkopen.
Faux roggebrood maak ik (met dank aan Emmelou!) zelf, lees mijn blog over haar kookboek Bakken zonder gluten.
Echte pepernoten heb ik ook een lekker recept van.
En heel veel paprikachips in de winkels in tegenwoordig glutenvrij!
Maar echte luchtige glutenvrije croissants heb ik nog steeds niet gevonden. Misschien moet ik toch eens een poging doen om ze zelf te maken, of langs bij 1 van de glutenvrije bakkers in Frankrijk?

En vandaag realiseerde ik me dat ik nog een product mis: Calamares! Ik schreef zelfs een gastblog voor my food blog over de calamares die ik ooit in Granada at.

Welk product missen de andere bloggers?

Vorige keer dat we over dit onderwerp blogden, deden 15 bloggers mee. Vandaag helaas maar 3. Zie hieronder wat ze missen.

2 antwoorden naar “Welk product mis je?”

    • Goedemorgen,
      Een tijd geleden las ik over een fijn glutenvrij bladerdeeg wat op een internationale markt te krijgen was. Maar sindsdien heb ik er niet over gehoord. Het is nog niet op de Nederlandse Markt.
      Groetjes, Mirjam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*