#wijbloggenglutenvrij – Feestje

Het is weer de 15e van de maand. Dat betekend: #wijbloggenglutenvrij! Glutenvrije blogges bloggen samen over 1 onderwerp. Deze keer: "Een feestje, neem je zelf iets mee?"

Als je glutenvrije gasten krijgt, kan je 4 dingen doen:
  1. Vergeten/negeren ;-)
  2. Aan de gast vragen of hij/zij zelf iets meeneemt
  3. Een dienblad maken met dingetjes die glutenvrij zijn, afgeschermd van de hapjes die wel gluten bevatten
  4. Alles glutenvrij doen

(Zie ook mijn blog 'glutenvrije gasten op je feestje').

Wij hebben hele lieve vrienden en familie. Bijna altijd zorgen ze dat er iets voor ons te eten is. Soms is zelfs alles glutenvrij (behalve de taart)!
Maar toch heb ik bijna altijd een noodvoorraad in mijn tas zitten. Want zelfs de liefste vrienden vergeten nog wel eens iets.

Zo had Mirthe laatst een feestje van een buurjongetje. Er was glutenvrij taart, maar de moeder had er niet aan gedacht dat Mirthe de losse snoepjes uit een bak niet mag hebben (vanwege besmettingsgevaar). Dus na de taart bleven alle andere kinderen snoepen en Mirthe had niets. (Gelukkig had papa  een pak mergpijpjes mee).
Zo had ik een aantal jaar geleden een feestje bij mijn broer. En was hij het glutenvrije deel compleet vergeten smiley. (Terwijl hij normaal bijna alles glutenvrij heeft!). Gelukkig hadden ze genoeg in huis om een lekkere maaltijd te improfiseren.
Zo vertrouwde ik de taart die een collega had geregeld voor het personeelsuitje niet helemaal. Dus wisselde ik de taart om voor de brownie in mijn bakje. De taart heb ik later thuis opgegeten, met bed en wc in de buurt. Gelukkig heb ik nergens last van gehad.

In mijn tas zit standaard een doosje lekkers voor Mirthe en een noodreep voor mijzelf. Als we op bezoek gaan of naar een feestje gaan, komt daar nog iets lekkers bij. Meestal hoeft het niet uit de tas te komen. Maar voor noodgevallen is het fijn als wij niet op een houtje te hoeven bijten.

Het is zoals E. op facebook schreef:
"Hoe gezellig het feestje ook was, hoe fijn ik die mensen ook vind en hoe erg ze het zelf ook vonden: geen eten op een feestje maakt een mens toch hongerig en een beetje tipsy ook. Sandwiches en gebak, niet eetbaar voor mij. Wat was ik blij met mijn noodreepje. En fier dat ik kalm bleef en mijn humeur niet liet verpesten."

En jij, neem jij iets mee als je naar een feestje gaat?

Ik ben benieuwd naar de ervaring van de andere bloggers. Wie doen er nog meer mee?

 

5 antwoorden naar “#wijbloggenglutenvrij – Feestje”

    • Inderdaad. Voor mezelf vind ik het minder erg dan voor haar.
      Maar zij heeft er meestal ook totaal geen moeite mee! (Al zou het mij niets verbazen als dat ooit veranderd)

  1. Pingback: #wijbloggenglutenvrij | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*