#wijbloggenglutenvrij: Mijn favoriete vakantiebestemming

Wij kiezen onze vakantiebestemming meestal niet uit op coeliakie-vriendelijkheid. Maarja, mijn website gaat wel over coeliakie. Dus waar moet ik dit stuk over schrijven? Gelukkig heb ik wel heel veel tips voor je. Voor volledig glutenvrije locaties, voor landen waar glutenvrij goed te doen is en nog veel meer.
En, natuurlijk ook mijn favoriete vakantiebestemmingen!

Deze blogpost is onderdeel van #wijbloggenglutenvrij. Onder aan deze blogpost kan je zien welke andere bloggers vandaag ook hun favoriete vakantiebestemming delen.

Droombestemmingen

reistips

Mijn ultieme vakantie is een combinatie van cultuur, natuur, wandelen, goede gesprekken en rustig aan doen. Mijn ultieme droombestemmingen heb ik al ontdekt: Chimanimani in Zimbabwe, Mole National Parc in Ghana, de Oriente in Ecuador, San Blas in Panama en de Soesterduinen in Nederland.
Zie mijn blog Auto, vliegtuug, dun trein dun boewt.

Maar dat dat het pre-coeliakie en pre-kinderentijdperk. Nu ben ik perfect gelukkig op bijvoorbeeld deze natuurcamping in de Duitse Eiffel. Of een weekend weg naar een Europese stad met een vriendin die ik lang niet gesproken heb.

Niet coeliakie-vriendelijk, toch fijne vakantie

Zoals ik al zei: Wij kiezen onze vakantiebestemming meestal niet uit op coeliakie-vriendelijkheid. Dit jaar gaan we met de tent naar Tsjechie. Ik ga binnenkort glutenvrij vooronderzoek doen, maar heb al begrepen dat er weinig te krijgen is.  Geen probleem! Wij gaan toch weinig uit eten. En voor ontbijt en lunch eten we wel iets anders: yoghurt, fruit, kaas, rijst, salade of een restje avondeten. Prima te doen. Ik heb mijn dochter al voorbereid en ook die vind het geen probleem.

Algemene tips:

Met onderstaande algemene tips komen we er zeker wel!

Glutenvrij vooronderzoek:

Voordat ik naar een onbekende plaats ga, doe ik vaak vooronderzoek. Ik google, zoek op de verschillende (facebook) coeliakieforums en vraag. En meestal kom ik tot een heel leuk lijstje:

Glutenvrije ervaringen:

En natuurlijk beschrijf ik mijn ervaringen als we weer terug zijn:

Wel coeliakie-vriendelijk

Spanje, Italie, Zweden, Engeland en Australie  staan bekend als erg coeliakie-vriendelijk.
Grote glutenvrije schappen, restaurants waar ze echt weten waar ze het over hebben en soms in de kleinste dorpjes glutenvrij gebak bij het cafe.

Maar ook in andere landen kan je soms erg goed terecht met een glutenvrij dieet. Lees mijn blogpost Uitsluitend glutenvrij met wel 59 restaurants, winkels en hotels in heel Europa die volledig glutenvrij zijn.
En lees mijn blogpost Extra glutenvrij verwend worden op vakantie. Locaties die niet volledig glutenvrij zijn, maar waar ze net zo veel van glutenvrij af weten als thuis. Bijvoorbeeld omdat de eigenaar coeliakie heeft.

Nog meer vakantie-tips?

Ben je net zo benieuwd als ik waar de andere bloggers graag heen gaan op vakantie?

3 antwoorden naar “#wijbloggenglutenvrij: Mijn favoriete vakantiebestemming”

  1. Pingback: #Wijbloggenglutenvrij - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*