#wijbloggenglutenvrij: op gewicht komen

LOGO blogweek kleinJanuari is de maand van de goede voornemens. Daarom bloggen we vandaag voor #wijbloggenglutenvrij over het ultieme goede voornemen: Op gewicht komen. Hoe doe je dat als je coeliakie hebt?

Ik heb geen goede voornemens. Alleen leuke (zie mijn blog (Goede) glutenvrije voornemens).
Maar ik heb natuurlijk wel iets te vertellen over afvallen/aankomen. Zoals bijna iedereen, denk ik.

Voordat ik coeliakie kreeg, woog ik 57 kilo. Een gezond gewicht, een BMI van 21.
Ik kon alles eten wat ik wilde. Ik at zo een pak koekjes of een zak drop leeg. En daarnaast at ik gezond: Veel groentes en heeeel veel fruit. En ik voelde me ook gezond, maar niet gezond genoeg om bijvoorbeeld bloed te geven.

En toen werd ik ziek. In een paar weken tijd tijd verloor ik heel veel kilo's. Ik had nergens trek ik, leefde op rijst en biscuitjes.
Februari 2007 woog ik nog maar 44 kilo. En ik voelde me beroerd…
Gelukkig herkende de arts al snel coeliakie en kon ik beginnen met het glutenvrij dieet.

Na een paar dagen was de diarree verdwenen en had ik HONGER!
Ik at 6 maaltijden per dag en kwam in rap tempo aan. Ik kwam zo snel aan, dat ik even moest stoppen met aankomen om nog in mijn bruidsjurk te passen (maatje 34).

20070304 net glutenvrij KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
4 maart 2007 4 april 2007


 

Toen ik weer op gewicht was, moest ik leren om weer normaal te eten. Niet meer 6 maaltijden per dag, maar 3 maaltijden en 2 of 3 tussendoortjes.
Een half jaar na de diagnose, een half jaar hard aan mezelf werken, was ik weer gezond en woog ik 66 kilo. Een gezond gewicht, een BMI van 24.

En toen werd ik zwanger. Ik ben 4 keer zwanger geweest. Het zwaarste was ik in januari 2011, vlak voor de geboorte van Mirthe. Ik was 88 kilo, dus 2 keer zo zwaar als vlak voor de diagnose.

20101209

Na de zwangerschappen zat ik weer snel op die 66 kilo en daar zit ik nog steeds op. Ik kan alles eten wat ik wil, maar moet wel opletten dat ik niet te veel tegelijk eet. Ik eet gezond, veel groentes en fruit.
Als mijn broek strak zit, moet ik even een paar dagen opletten. Geen koekjes, snoepjes en ander lekkers meer. En na een paar dagen zit ik weer keurig op die 66 kilo. Ik voel me goed, met uitzondering van een paar klachtjes door het drukke leven: Slaaptekort en regelmatig hoofdpijn.

Ik heb nu maat 38. Mijn trouwjurk zal ik wel nooit meer passen. En daar ben ik heel blij mee!

Wie doen er nog meer mee met #wijbloggenglutenvrij?

Kortom: Ik ben blij met mijn gewicht. En blij dat ik zo makkelijk op gewicht blijf. Dus ik heb geen tips en trucs om aan te komen of af te vallen. Misschien hebben de andere bloggers van #wijbloggenglutenvrij deze wel? Wie heeft er vandaag nog meer een blog geschreven over 'op gewicht komen met coeliakie'?

 1. Creatief Glutenvrij
 2. De Glutenvrijeman
 3. Glutenfree favourites
 4. Glutenvrije mama
 5. Glutenvrij reizen
 6. Laurien is
 7. Mainly Marlot
 8. Miss Glutenvrij
 9. Rijstwafel
 10. Stories of a coeliac
 11. The Dutch Celiac
 12. en Ik ben glutenvrij.nl

2 antwoorden naar “#wijbloggenglutenvrij: op gewicht komen”

 1. Pingback: #wijbloggenglutenvrij | Ik ben glutenvrij

 2. Pingback: #Wijbloggenglutenvrij | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*