#Wijbloggenglutenvrij: rare opmerkingen

groentes"Zitten er gluten in dit ijs?"
De jongen achter de ijscokraam kijkt mij bedenkelijk aan. "Groenten?"


Tijdens een borrel bij vrienden staan er lekkere salades op tafel voor de toastjes. Zij zegt: "Niets weerhoud je er van om je vinger er door heen te halen en lekker te snoepen."
Tja, helaas zit in de salade een mes waar de toastjes mee gesmeerd zijn. Zij heeft er nooit bij stil gestaan dat het dieet zo streng is en roept uit: "Het is toch niet kosjer!"


Op het coeliakieforum is er een heel topic aan gewijd: Foute opmerkingen m.b.t. dieet
Soms moet ik hardop lachen om deze opmerkingen. Maar meestal is het een lach met een traan, want het is toch jammer dat glutenvrij nog zo onbekend is, dat er nog zo veel onbegrip is.

Eigenlijk krijg ikzelf nauwelijks rare opmerkingen over ons dieet.
Mensen vragen wel eens iets, maar dan leg ik ze graag uit wat het glutenvrije dieet in houdt en hoe het is om te leven met coeliakie. Het scheelt natuurlijk wel dat veel mensen mij heel erg ziek hebben gezien. Dat ze hebben gezien wat voor gevolgen het kan hebben als ik wel gluten eet. (Zie Mirjam's leven met coeliakie en Personeelsuitje)

Misschien kom ik gewoon te weinig nieuwe mensen tegen ;-). Zou ik eens de straat op moeten om mensen te vragen wat coeliakie is, zoals Elize deed.

Aan de andere kant ben ik bang voor de reacties die we krijgen als Mirthe over een half jaartje naar school gaat.
Maar hoe ging het spreekwoord ook al weer? Een mens lijdt dikwijls het meest, door het lijden dat hij vreest. 

Krijgen jullie wel eens rare opmerkingen over je dieet?

Ik ben erg benieuwd naar de antwoorden van de andere glutenvrije bloggers! Deze blog is namelijk onderdeel van #wijbloggenglutenvrij. Verschillende glutenvrije blogger, 1 onderwerp, op de 15e van de maand. Op The Dutch Celiac kan je lezen wie er allemaal mee doen. 

4 antwoorden naar “#Wijbloggenglutenvrij: rare opmerkingen”

  1. Pingback: #wijbloggenglutenvrij | Ik ben glutenvrij

  2. Pingback: #Wijbloggenglutenvrij | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*