#coeliakiemaand: Wat doe ik om coeliakie bekender te maken?

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe Coeliakiemaand is begonnen!

Mei 2015 Staat in het teken van de auto-immuunziekte Coeliakie.
Coeliakiemaand.nl is een bloggersinitiatief, glutenvrije bloggers door heel Nederland zetten zich in voor de auto-immuunziekte Coeliakie.

En ik, wat ga ik deze maand doen om coeliakie bekender te maken?

Media

De afgelopen jaren stond ik zo af en toe in de media. De Viva, de Telegraaf en ik was te gast bij Van Steeg tot 1 op Radio 2. Deze heb ik benaderd of ze aandacht willen besteden aan de coeliakiemaand.

Daarnaast heb ik een aantal plaatselijke media gevraagd of zij mee willen werken.

Huisarts

Onze huisarts heeft een nieuwsbrief. Ik heb gevraagd of ik in deze nieuwsbrief aandacht mag vragen voor coeliakie. Dan kan ik meteen coeliakie weer wat meer onder de aandacht brengen bij de huisartsen zelf. Artsen denken bij klassieke symptomen wel aan coeliakie. Maar als iemand geen buikklachten heeft, zal er niet zo snel aan coeliakie gedacht worden. Begrijpelijk, maar wel jammer voor mensen die jarenlang onnodig met vervelende klachten rond lopen.

Enquête

Mijn omgeving weet natuurlijk dat Mirthe en ik coeliakie hebben. Maar weten ze ook echt wat coeliakie is en wat dit in houdt?
Ik maakte een enquête die ik ze voor ga leggen. Ik ben erg benieuwd naar de antwoorden!

Limburgs mooiste

Limburgs mooisteOp 29 en 30 mei wordt de fietstocht Limburg Mooiste gereden.
Dr. Chris Mulder doet mee aan de wedstrijd. Samen met andere coeliakie-artsen probeert hij op deze manier geld in te zamelen voor onderzoek naar coeliakie: COELIACTION Aqua Tulip Tour 2015.

Maar er is ook een familie-toertocht. Hier doen Simone en haar dochter Tess aan mee. Vorig jaar hebben ze het mooie bedrag van € 1.052 opgehaald. Ik ga ze dit jaar volgen. Niet letterlijk, ik klim niet op de fiets. Maar ik ben erg benieuwd hoeveel zij dit jaar ophalen voor onderzoek naar coeliakie!

Feestjes!

Ik wil Mirthe's klas bedanken omdat zij zo goed rekening houden met Mirthe's glutenvrije dieet. Tot nu toe is elke tractatie volledig glutenvrij! Ik ben van plan om de kinderen en ouders uit te nodigen voor een borrel in de speeltuin.

En Eva is deze maand jarig. Dat vieren we (zoals altijd) helemaal glutenvrij!

Acties van Coeliakiemaand

En natuurlijk doe ik mee aan de acties van de coeliakiemaand: We hebben een filmpje gemaakt, we dragen allemaal regelmatig het T-shirt van de coeliakiemaand, er wordt een lespakket gemaakt en natuurlijk vertellen we overal (gevraagd en ongevraagd) over coeliakie!

Wat doen zij om coeliakie bekender te maken?

Deze blog is een extra blogpost voor #wijbloggenglutenvrij.
​Natuurlijk doen de andere bloggers deze maand ook extra hun best om coeliakie bekender te maken. Wat hebben zij voor plannen? Lees het op:

Blijf ons volgen op Coeliakiemaand. In de loop van de maand kom je te weten of alle plannen gelukt zijn. Of misschien zijn er deze maand nog wel spontane acties!

banner voor website

8 antwoorden naar “#coeliakiemaand: Wat doe ik om coeliakie bekender te maken?”

  1. Pingback: #coeliakiemaand: terugblik | Ik ben glutenvrij

  2. Pingback: #wijbloggenglutenvrij | Ik ben glutenvrij

  3. Pingback: Update: Mijn (glutenvrije) voornemens | Ik ben glutenvrij

  4. Pingback: #Wijbloggenglutenvrij | Ik ben glutenvrij

  5. Pingback: December glutenvrij 2019 - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*