#wijbloggenglutenvrij: Wat zit er in jouw tas?

Op internet zijn er veel plogs te vinden over 'Wat zit er in jouw tas?'
Hierbij wordt de volledige inhoud van de tas geshowt. Dit doe ik niet. Dat gaat jullie niets aan ;-).
Toch heb ik dit onderwerp gekozen voor #wijbloggenglutenvrij van deze maand. Waarom? Omdat glutenvrije mensen/ouders vaak eten meenemen. Voor de zekerheid. Of gewoon omdat je de hele dag glutenvrij door moet komen. En de inhoud van onze tas kan een inspiratie zijn voor jullie.

Vandaag laat ik zien wat ik mee nam naar twee keer een dagje uit en naar een normale werkdag.
En kijk vooral ook even onderaan deze blog, in welke tassen je nog meer een kijkje mag nemen!

Dagje Schiphol

We hadden met een vriendin en haar zoontjes op Schiphol afgesproken. Vliegtuigen kijken, wij koffie drinken en de kids spelen. Ik had nog geen idee hoe de dag verder zou lopen: Zouden we daar lang blijven? Zouden we er gaan lunchen? Zouden we daarna met haar mee naar huis gaan?

Ik vind het lastig om voor zo'n dag de tas in te pakken. Voor Eva en Erik is overal wel iets te eten te koop. Voor Mirthe en mij ook wel, ook al kan je op Schiphol maar op een paar plaatsen glutenvrij eten. (Kijk hiervoor op de site Glutenvrij reizen of Miss Glutenvrij). Uiteindelijk pakte ik een een tas met lekkere dingen, maar ook een paar vullende dingen.

In de tas zit:

 • 2 flesjes met water en een flesje Karvan Cévitam Go. Dit vind ik handig: Ik drink water, de kids drinken limonade. Als de fles leeg is, kunnen we h'm makkelijk vullen bij een kraan.
 • Een pak Schar Chocolix
 • Een banaan en een appel
 • 3 pakken Das Andere Koek*
 • Een zakje babybels
 • 4 zakjes snoepjes

Het grootste deel bleef tijdens ons uitje in de tas en werd op de trein terug naar huis gegeten.

Dagje Flevo on Ice

Lekker schaatsen met de familie!
Maar toen ik de tas in wilde pakken, kwam ik er achter dat we geen (glutenvrij) brood in huis hadden.
Gelukkig hadden we nog wel normale krentenbollen (niet op de foto). Zodat 'onze voorraad' niet door de glutenvolle mensen van ons gezin opgegeten zou worden. 😉

In de tas zit:

 • Een bakje met stukken paprika en worteltjes
 • Pakjes appelsap
 • Een fles water en een flesje Karvan Cévitam Go (niet op de foto)
 • 2 bananen
 • 2 babybels
 • een reep chocola
 • 2 Das Andere Koek*

Dagje werken

Dit zit er standaard in mijn werktas:

 • Een vijgenreep van de Lidl. Eigenlijk vind ik h'm niet lekker. Daarom dit hij al tijden in mijn tas. Fijn voor nood!
 • Een blikje met zaadjes, pitjes en gedroogde vruchtjes.
 • Een paar snoepjes (niet op de foto) voor mijn dochters.

Verder neem ik natuurlijk altijd lunch en tussendoortjes mee. Lees hiervoor de blog 6 glutenvrije lunchtrommeltjes.

* Das Andere Koek van Gerrit Koelewijn

Zoals je ziet neem ik regelmatig Das Andere Koek mee. Ik ben echt fan van deze heerlijke, makkelijk mee te nemen koeken. Maar ik kan niet praten over deze koeken zonder ook te praten over de eigenaar van Free Bakery: Gerrit Koelewijn. Ik ken hem niet persoonlijk, maar heb een paar keer per mail contact met hem gehad. Ik vond het prettige 'gespekken': een lieve en gedreven man.
Gerrit is op dinsdag 5 januari verdwenen. Op 8 januari is zijn lichaam levenloos aangetroffen.
Ik wens zijn vriendin, zijn zoons en alle anderen die hem missen heel veel sterkte met dit verlies.

Nog meer tassen-inhoud!

Ben je ook zo benieuwd naar de tasinhoud van de andere bloggers?
Deze websites doen deze maand mee:

3 antwoorden naar “#wijbloggenglutenvrij: Wat zit er in jouw tas?”

 1. Wat neem je veel lekkers mee Mirjam, wel een leuk contrast bij de anderen. Lief dat je Gerrit Koelewijn ook aanhaalt, hoop zo dat het product blijft bestaan, het is echt heerlijk. Leuke blog weer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*