Winweek ’10 jaar glutenvrij’ – dag 6: Glutenvrij en meer

Vandaag is het weer dubbel feest! Deze week is het 10 jaar geleden dat ik de diagnose coeliakie kreeg. Dat ga ik vieren! Daarom organiseer ik elke dag een winactie.

Maar ook Glutenvrij en meer heeft een feestje te vieren: Marjan Poolman is 2e geworden in de nominatie Vrouw in de media award 2016, afdeling Noord-Holland. Dit was voor haar aanleiding om een brief te schrijven naar minister Edith Schippers voor meer aandacht voor coeliakie. De brief kan je hier lezen. Ondertussen heeft ze ook al telefonisch contact gehad met het ministerie.

Vandaag kan je een mooi pakket van Glutenvrij en meer winnen.

Glutenvrij en meer

Ik had het idee dat Glutenvrij en meer ook al (bijna) bestond toen ik 10 jaar geleden glutenvrij moest gaan eten. Maar 'pas' in 2012 is de winkel in Heemskerk open gegaan. De winkel, met daarin een bakkerij, is open op vrijdag, zaterdag en zondag. Ik ben er helaas nog nooit geweest, al staat al jaren op mijn glutenvrije bucketlist. De verhalen die ik hoor zijn lovend: lieve, behulpzame mensen en je mag proeven voordat je iets koopt. Een ideaal uitje voor mensen die nog maar net glutenvrij zijn, of mensen die vast lopen in hun 'vaste assortiment'.
Wel bestel ik soms via de webshop

Wat kan je winnen?

Glutenvrij en meer stelt een pakket beschikbaar ter waarde van € 30,00. Hierin zit:

 • 2 Rocky Rice repen;
 • 2 pakken Finax broodmixen;
 • 2 pakjes Finax koekjes;
 • 2 vers halfjes brood,

De winnaar mag uitkiezen welk brood hij/zij wilt proeven. Het brood wordt op donderdag gebakken, verpakt en verstuurd, vrijdags bij de klant thuis.

Als de winnaar in de buurt woont (of gewoon een leuk uitje wilt), kan het pakket uiteraard ook gehaald worden. Dan kan je het brood van te voren proeven voordat je 2 halfjes uit kiest.

Hoe kan je winnen?

Lees de actievoorwaarden en laat een reactie achter onder deze blog (dus niet op bv Facebook):

 • Wij zouden het erg leuk vinden als je Glutenvrij en meer en Ikbenglutenvrij volgt op Facebook
 • Uit de leukste inzendingen trek ik 1 winnaar
 • Iedere deelnemer kan deze feestweek maximaal 1 keer winnen
 • De winactie geldt alleen voor adressen in Nederland
 • De winactie loopt tot en met morgenochtend 06:00 uur. De winnaar ontvangt persoonlijk bericht en wordt bekend gemaakt op deze website.
 • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Glutenvrij en meer.
Simone, gefeliciteerd met je verjaardag en het winnen van dit pakket!
Ria, jammer dat je te laat was met je reactie. Maar dank je wel voor je lieve woorden en veel plezier volgende week met je kleindochters.

20 antwoorden naar “Winweek ’10 jaar glutenvrij’ – dag 6: Glutenvrij en meer”

 1. Wat zou het leuk zijn om iets te winnen deze week! Toen ik net glutenvrij was ivm coeliakie miste ik mijn brood het meest. Het is en blijft lastig om lekker brood te vinden. Zeker nu ook onze zoon van 10 op de lijst staat voor een biopt en daarna hoe dan ook glutenvrij gaat zou hetfijn zijn om nieuwe soorten brood uit te kunnen proberen.

 2. Sinds de diagnose bij mijn dochter (6 jaar geleden) komen we al bij Glutenvrij en meer. In het begin nog op de andere (kleine) locatie. Het was een hele opluchting destijds om te zien wat er allemaal glutenvrij bestond. Nu komen we er nog steeds regelmatig, vriendelijke behulpzame mensen en een hele lieve hond!

 3. Ook dit is een hele leuke actie. Voor mijn dochtertje waag ik graag een kansje. Ze lust na 3 maanden eindelijk weer brood maar zijn er nog niet helemaal achter welke het lekkerst is en waar ze goed op kan poepen (niet geheel onbelangrijk )

 4. Vandaag dubbel feest dus mooi om mijn tweeling te laten winnen en genieten van glutenvrij! Double the trouble but twice the fun!

 5. Zeker het proberen waard, net weer een gluten reactie gehad, wat waarschijnlijk in het zelfgemaakte brood zat..dus nu maar weer over op een andere mix

 6. Ik moet voortaan helemaal glutenvrij gaan eten en ik moet ook opletten met koolhydraten, want daar ga ik op ontsteken! Ik heb 2 flinke soorten reuma.
  Nu doe ik een kuur waarbij je bijna alleen maar groenten en fruit eet met wat vlees en vis. Dit om helemaal te detoxen! Binnenkort mag ik weer wat koolhydraten voorzichtig gaan toevoegen. Ik ben dus op zoek naar lekkere glutenvrije producten. Deze actie leek me wel erg leuk om te winnen! Dus duimen maar….. ??????

 7. Omdat ik vaak brood bak voor mijn kleindochter Emily (oma jouw brood is het lekkerst) zou het leuk zijn om dit pakket te winnen. Zij eet vaak bij ons een boterham voordat ze naar school gaat

 8. Ik begin maandag met stage en dan gaat de grote uitdaging beginnen! Ik doe lichamelijk werk en ben nog zoekende naar glutenvrije levensmiddelen waarmee ik mijn honger kan stillen tijdens stage. Daarom zou het kei leuk zijn als ik dit pakket zou winnen. Kleine start kan maken met deze producten.

 9. Wij zouden heel graag een pakket willen winnen voor ons zoontje van vijf. We weten sinds een half jaar dat hij Coeliakie heeft en het is nog een zoektocht naar lekker eten, vooral qua brood en broodmix. Broodbakken deden we eerder altijd veel, maar tot nu toe is het glutenvrije brood alleen nog maar mislukt! Droge hompen worden het…? Het zou voor hem heel fijn zijn al we winnen, dan hoeft hij hopelijk geen droog brood meer te eten..?

 10. Gefeliciteerd! We zijn nog erg zoekende in ons gezin. Een tweeling van 2 en ikzelf hebben de diagnose sinds de zomer. Zou leuk zijn om te testen! 🙂

 11. Ook hier doe ik graag aan mee voor mijn lieve vriend die al meer dan 20 jaar met de diagnose van coeliakie rondloopt. Lekker smullen van heerlijk, 100% smakelijk glutenvrij brood.

 12. Ik probeer al heel lang om lekker vers brood te vinden en heb nog steeds niet het “perfecte” brood voor mij gevonden. Dit zou een kans zijn om weer wat nieuws te proberen, ook als een wat armere studente. Bovendien komt Glutenvrij en Meer zelfs uit mijn regio (voor mijn gevoel zit veel glutenvrij in het oosten van het land) en is het bijna een schande dat ik hun producten nog nooit heb geprobeerd. De mixen van Finax zijn voor mij vaste prik als ik zelf bak. Ik hoop dat ik het pakket win op mijn verjaardag. 🙂

 13. Leuke positieve actie om aandacht te vragen voor Coeliakie! Sinds twee jaar heeft onze oudste kleindochter ook deze diagnose gekregen. Sindsdien vraag ik ook overal op een positieve wijze aandacht voor de mogelijkheden die er zijn om voor mensen met deze auto immuun ziekte toch lekker eten, en vooral brood te realiseren. Onze diva komt volgende week in de vakantie met haar zusje weer gezellig logeren. Wat zou het leuk zijn als ik haar dan wat nieuwe dingen kan laten proeven. Met vriendelijke groeten en u veel succes wensend, Ria Maliepaard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*