Workshop: Glutenvrij & Suikervrij gebak

‘Morgen horen jullie meer!’
Daar eindigde ik mijn vorige blog mee.
Helaas lukte mij dat niet. Ik was ziek en ben nog steeds niet lekker. Maar daar later meer over. 

Heb je er iets aan gehad?’ Vroeg Marian na afloop van de workshop.
‘Jij doet immers al zo veel met glutenvrij bakken.’
Ja, zeker heb ik er iets aan gehad!
Het was gezellig, leuk om andere glutenvrije mensen te ontmoeten en leuk om nieuwe recepten uit te proberen.

Er zaten 2 mensen met coeliakie (waaronder ikzelf), 2 moeders van een kind met coeliakie, en 4 mensen die geïnteresseerd zijn in gezond eten/natuurvoeding. Marian is namelijk een natuurvoedingsdeskundige.

Wij kregen eerst theorie, over alternatieve suikers, onder het genot van een kopje thee en een stuk amandel-sinaasappel-cake.

Daarna kregen we uitleg over de recepten. Wat gaan we maken, welke melen zitten er in en welke zoekstoffen? Ieder mochten we 1 recept uitproberen om te maken. De ingrediënten stonden netjes al klaar op dienbladen. Ik maakte Blini’s, Russische boekweit-pannenkoekjes. Op een gourmetstelletje. Leuk!

De Blini’s zelf waren een beetje smakeloos, maar met zalm en met perenstroop waren ze heerlijk!

workshop-bliniJPG

Mijn mede-cursisten maakten dadelballetjes, pindakaaskoekjes, appel-wortel-muffins en pompoencake.
Bijzondere recepten, met allemaal andere meelsoorten en andere suikervervangers. En allemaal lekker.
– Alhoewel, thuis wilde niemand er van eten 😉 –

Kortom: een geslaagde workshop, waarin ik leuke mensen heb ontmoet, nieuwe recepten heb gemaakt en iets geleerd heb over alternatieve suikers.
Toch zou ik deze workshop niet aanraden. Maar daar in mijn volgende blog meer over.

Deze vind je misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *