Zelf eten meenemen?

Je moet glutenvrij eten. En misschien heb je nog wel meer voedseluitdagingen. Dit is thuis geen probleem, maar buiten de deur…

Hoe doen jullie dat als je bij iemand gaat eten? Als je een feestje hebt? Neem je zelf (voor de zekerheid) iets mee? Of juist niet, omdat je vind dat de gastheer/gastvrouw er voor moet zorgen. Zoals ik op facebook las ‘Ik heb dat 1 keer gedaan en toen zeiden de bewuste mensen: oh je neemt voortaan zelf wat mee. Dat is makkelijk.
Dat was juist niet te bedoeling. Sindsdien doe ik dat dus niet meer. In het begin was dat wel eens vervelend als er niks was, maar mensen die om je geven vinden dat erg en regelen de volgende keer wel iets of vragen je om iets mee te nemen. Dat vind ik al heel anders.’

En is het anders als jouw kind een voedseluitdaging heeft? Is het dan anders dan jijzelf?
Eigenlijk vind ik het dan nog belangrijker dat mensen er aan denken. Want dan wordt er aan jou gedacht, met jou rekening gehouden. En welk mens, welk kind wil nou overgeslagen worden?

Aan de andere kant: Als je zelf iets mee neemt, weet je zeker dat je iets hebt, dat je iets lekkers hebt, iets dat absoluut zonder kruisbesmetting is…

2 antwoorden naar “Zelf eten meenemen?”

  1. Ik neem zelf eten mee. Misschien is dat aan de ene kant niet heel slim, maar ik kan van mijn 85 jarige oma niet verwachten dat ze glutenvrij spul in huis haalt. Dus meestal bak ik dan wat lekkers en smullen we er allemaal van.

    Als ik naar mijn moeder ga, dan zorgt die dat ze wel spullen in huis heeft. Ze heeft standaard Schar bolletjes in de vriezer en als het iets van een verjaardag is, dan haalt ze gebak.

    Bij overige familieleden ligt het er een beetje aan wie het is. Maar ik zorg er meestal wel voor dat ik iets mee heb, al is het maar een musliereep. Hebben zij wel voor iets gezorgd, dan is dat mooi mee genomen. Maar ik loop de kans liever niet dat ik verga van de honger terwijl andere genieten van taart en andere lekkere dingen.

  2. Zo doe ik het ook: naar de een wel, naar de ander niet. En brood neem ik altijd zelf mee.
    Ik heb wel altijd een klein trommeltje met snoepjes en iets te eten in mijn tas zitten. Voor de zekerheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*