zoektocht naar lekker en gezond brood

Hoe meer ik me verdiep in brood bakken, hoe meer ik er achter kom dat het een echte wetenschap is. Ik ben geen wetenschapper, maar zoals een echte wetenschapper raak ik steeds meer van de praktijk af…

Toen ik begon met mijn zoektocht naar gezond en lekker brood, at Mirthe nog niet glutenvrij. Sinds zij ook glutenvrij moet eten, ben ik voornamelijk op zoek naar brood (of broodvervanger) die zij wel eet. Op dit moment is dat haverbrood, fette crocanti van Schar en tosti’s. Maar dat kan morgen wel weer anders zijn…

Al een tijdje bak ik zelf geen brood meer. Maar het begint weer te kriebelen. Kant-en-klaar recepten van internet of uit kookboeken. Maar ik wil ook de theorie erachter weten en het recept kunnen aanpassen. Ik ben dan wel geen wetenschapper, ik ben wel een techneut…

Lang bakte ik een lekker brood met meel van Finax. Totdat ik besefte dat ik niet meer elke dag glutenvrij tarwezetmeel wil eten.

Mijn zoektocht gaat verder. Binnenkort (als de vriezer wat leger is) ga ik ook weer echt brood bakken. En me niet meer alleen verdiepen in hoe het moet…

Eén antwoord op “zoektocht naar lekker en gezond brood”

  1. Pingback: brood recepten | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*