Hoe meer ik me verdiep in brood bakken, hoe meer ik er achter kom dat het een echte wetenschap is. Ik ben geen wetenschapper, maar zoals een echte wetenschapper raak ik steeds meer van de praktijk af…
Toen ik begon met mijn zoektocht naar gezond en lekker brood, at Mirthe nog niet glutenvrij. Sinds zij ook glutenvrij moet eten, ben ik voornamelijk op zoek naar brood (of broodvervanger) die zij wel eet. Op dit moment is dat haverbrood, fette crocanti van Schar en tosti’s. Maar dat kan morgen wel weer anders zijn…
Al een tijdje bak ik zelf geen brood meer. Maar het begint weer te kriebelen. Kant-en-klaar recepten van internet of uit kookboeken. Maar ik wil ook de theorie erachter weten en het recept kunnen aanpassen. Ik ben dan wel geen wetenschapper, ik ben wel een techneut…
Lang bakte ik een lekker brood met meel van Finax. Totdat ik besefte dat ik niet meer elke dag glutenvrij tarwezetmeel wil eten.
- 7 april 2010: foto’s brood bakken
- 28 februari 2012: recept glutenvrij brood
- 7 juni 2012: schade en gevolg
Over de mogelijke schade die je kan veroorzaken door dagelijks een heel klein beetje gluten binnen te krijgen. Ik besloot op zoek te gaan naar een goed en gezond brood zonder tarwezetmeel en zonder onuitspreekbare ingredienten. - 12 augustus 2012: bakeigenschappen van glutenvrij meel
- 14 augustus 2012: kant-en-klare broodmixen
- 27 augustus 2012: zelf broodmix maken
- 16 januari 2013: glutenvervangers
Mijn zoektocht gaat verder. Binnenkort (als de vriezer wat leger is) ga ik ook weer echt brood bakken. En me niet meer alleen verdiepen in hoe het moet…
Pingback: brood recepten | Ik ben glutenvrij