Zoektocht naar glycerine

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn broer een mooi kookboek:

Heerlijk glutenvrij bakken

Prachtige foto’s, recepten waar het water mij van in de mond loopt en over het algemeen geen rare ingredienten. Ja, xanthaangom. Maar iedereen die al een tijdje glutenvrij bakt, kent dat wel. En glycerine….

Glycerine is ideaal om luchtig gebak vochtig te houden. Het in vloeibare vorm bij natuurwinkel en supermarkt te koop.” Aldus het boek.

Glycerine is een heldere, dike vloeistof die complete oplost in water. Het komt veel voor in de natuur en werd vroeger gewonnen uit dierlijk vet en talg als bijprodukt van het maken van zeep.” (Bron: Lush.nl)

Ik zocht bij de drogist om de hoek. Daar hadden ze het wel, maar niet geschikt voor consumptie.
Ik zocht bij de apotheek. Daar was het uitverkocht (en voorlopig niet leverbaar).Ik zocht op internet, bij De Leukste Taartenshop. Maar daar zijn de verzendkosten (minimaal € 2,95) hoger dan de kosten van de glycerine (€ 2,09).
Ik zocht bij de drogist in de plaats waar ik werk. Daar hadden ze een potje van CPP. Ik heb de fabriek gebeld en zij raadde mij af om dit voor consumptie te gebruiken.
En ik zocht bij Theefeestje. Zij had net vorige week alle glycerine weg gegooid, omdat het over datum was.

Tja…
Ik ga het recept eerst maar eens zonder glycerine maken. Als ik het ooit nog eens tegen kom, ga ik het verschil proeven!

11 antwoorden naar “Zoektocht naar glycerine”

 1. Pingback: Glutenvrije workshops – Theefeestje | Ik ben glutenvrij

 2. Pingback: rijs-middelen | Ik ben glutenvrij

 3. Hier hetzelfde probleem had ik ook maar als je zoekt op Wilton glycerine is het wel te vinden bij diverse online winkels (m.n. die zich bezig houden met het bakken van taarten en cupcakes).

 4. En? Ik heb t boek nu ook en wil graag iets maken voor mijn zoon. Hoe bevalt t bakken zonder de glycerine?

   

  met vriendelijke groet,

  jacqueline

   

 5. Glycerine is in Engeland goedkoop te krijgen bij de drogist (drugstore). Een vriendin van me kocht het in Engeland bij Boots omgerekend voor zo'n 2 euro per flesje van 200 ml. Ik doe ongeveer een jaar met een flesje. 

 6. De groothandel Hanos verkoopt glycerine die bedoeld is voor verwerking in levensmiddelen. Toegang krijg je uitsluitend met een pasje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*