Zomervakantie 2016 (Luxemburg)

Terwijl de helft van Nederland nog op vakantie moet, zijn wij al weer terug. We hebben een heerlijke tijd gehad in Luxemburg! Jullie hebben mijn glutenvrij voorbereidingen kunnen lezen. Maar hoe was het nu in het echt?

Vakantie!

Heerlijk om even met z'n 4-tjes er uit te zijn. We stonden op 2 verschillende campings. De eerste bij Ettelbruck. We gingen naar een waterspeeltuin, het spectaculaire wandelgebied Mullerthal, naar het kasteel en de stoeltjeslift in Vianden en naar de IJzerertsmijnen in het zuiden van het land.
De tweede camping was bij Bockholtz. We gingen naar de klank wandelroute in Hoscheid, naar een kasteelruine in Bourscheid, naar het Woudontdekkingcentrum Burfelt. Maar vooral waren we heel veel in de rivier te vinden. Want het was veel te warm…

Glutenvrij Luxemburg

We gingen niet uit eten. Maar toch is er genoeg te vertellen over glutenvrij Luxemburg. Hieronder vind je wat we in de supermarkten vonden en voor mij nieuwe producten.

En weet je wat zo bijzonder was? Op beide campings hadden we een buurvrouw die ook coeliakie had! Ik zag het aan wat ze aten, ik heb het even kort met beiden over gehad, maar ze niet uitgebreid gesproken.

Supermarkten

Elke supermarkt waar we waren, had glutenvrije producten. Soms in het glutenvrije schap, soms ook tussen de normale producten.

Cactus Ingeldorf glutenvrij

Bovenstaande foto is genomen bij de Cactus in Ingeldorf.

Delhaize Pommerloch glutenvrij

En deze is genomen bij de Delhaize in Knauff Shopping Center Pommerloch.
Bij de Delhaize lag bij het brood ook glutenvrij brood:

Delhaize Pommerloch glutenvrij brood

Tenslotte nog foto's van de Aldi bij Knauff Shopping Center Pommerloch:

Aldi Pommrloch glutenvrij

Producten

Hierboven zie je de chocoballs en chocorice van de Aldi. Voor maar 1,99 euro! Mijn dochter vind ze heerlijk! Maar er zijn nog meer glutenvrije ontdekkingen:

Lorenz paprika chips

Deze chips van Lorenz kende ik al, die heb ik in Duitsland ook vaak gegeten. Deze zomer las ik het opschrift 'kan gluten bevatten'.
Dus geen sporen van gluten, maar echt gluten. Omdat het in het verleden zo vaak goed was gegaan, heb ik ze toch gegeten. En we hebben nergens last van gehad. Zelfs de lange (?) wandelingen gingen goed.

Delhaize gutenvrij brood

Dit brood kocht ik bij Delhaize. Ik vond het erg lekker! Het is buigzaam en blijft een paar dagen goed te eten. Dochterlief heeft het niet gekocht, er zitten pitjes in…

Muffins glutenvrij Viadelice

Tenslotte deze cakejes. Die moeten de glutenvrije winkels hier ook maar in het assortiment nemen! Het formaat zit tussen een kleine en een normale cupcake in. En ze zijn apart verpakt, ideaal voor het traktatietrommeltje of voor mee naar een feestje!
Overigens vonden we ze allemaal lekker maar: "De cakejes die jij bakt zijn lekkerder, mam."

6 antwoorden naar “Zomervakantie 2016 (Luxemburg)”

  1. Altijd leuk om te zien wat het in het buitenland aan glutenvrije producten in de schappen ligt. Ik woon niet ver van de grens dus als ik binnenkort weer eens in belgiƫ ben zal ik ook eens een kijkje nemen bij de delhaize.

  2. Pingback: #wijbloggenglutenvrij: extra (glutenvrij) verwend worden op vakantie | Ik ben glutenvrij

  3. Pingback: Lijst: Glutenvrij op vakantie | Ik ben glutenvrij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*