Zwangerschap en coeliakie

Coeliakie kan onvruchtbaarheid, miskramen en vroeggeboorten veroorzaken. Maar als de coeliakie onder controle is, verdwijnt dit extra risico.

Een kleine 3 weken geleden ging ik naar de MDL-arts. Om mijn vragen over zwangerschap en coeliakie te bespreken en te bekijken of mijn coeliakie onder controle is.

Afgelopen woensdag kon ik bellen voor de uitslag:
Mijn bloedwaarden zijn goed. En ook mijn gluten-anti-stoffen zijn (nagenoeg) verdwenen. Dit betekend dat het misgaan van de zwangerschappen niets meer met de coeliakie te maken kan hebben. Mijn MDL arts adviseerde mij om een afspraak te maken met de gynaecoloog. Maar eerlijk gezegd ben ik daar nog niet aan toe, vind ik het te vroeg.
Het is immers ‘maar’ 3 keer echt fout gegaan, de andere keren was voor de 6 weken en mag nauwelijks een zwangerschap heten…

Dus ja, een goede uitslag. De coeliakie is onder controle en onze hygi├źne is goed (genoeg).
Maar aan de andere kant weer onzekerheid…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*