Recept: Baklava van bladerdeeg

Baklava 1

Op facebook stond een uitnodiging: Iedereen is welkom voor een gv borek en baklava op het suikerfeest!

Helaas, Muge woont te ver weg om suikerfeest bij haar te vieren. Gelukkig is ze zo lief om haar recept met ons te delen (en mag ik het op mijn website plaatsen).

Ingredienten:

1 pak glutenvrij bladerdeeg
Walnoten
Poedersuiker
2 bekers water
3 bekers suiker 
1 eierdooier

 

​bereiding:

>> maak eerst het siroop klaar voor baklava! 

Doe in een pan 2 bekers water en 3 bekers suiker. Laat het koken tot een siroop. Ong 20 min. Laat het siroop afkoelen.

Baklava:

Baklava 2
  • je rolt het bladerdeeg, tot een dunnere deeg. 
  • snijdt het bladerdeeg in lange stroken. 
  • het fijn gemalen walnoten, verspreidt je op de lange stroken.
  • rol je het strook in deze vorm.
  • je smeert op het baklava eierdooier. 
  • in het oven van 170 gr bak je het baklava, tot dat het mooi geel/bruin achtig is. Giet het (koude) siroop over het (warme) baklava.

Eet smakelijk!!

– Ik heb dit recept nog niet gemaakt. Maar ik maakte voor het suikerfeest wel Harira (met alle restjes groentes) en Baba Ganousch. –

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *