Over mij/contact

Ik ben glutenvrij, want ik heb coeliakie.
Of eigenlijk: Wij zijn glutenvrij, want wij hebben coeliakie.  Maar dat was nog niet zo toen ik deze blog startte (2009).
Wij zijn Mirjam (1977) en dochter Mirthe (2011). Ik ben glutenvrij sinds 2007Mirthe is glutenvrij sinds 2012.
Hier op ikbenglutenvrij.nl plaats ik artikelen over coeliakie en ons glutenvrije leven.

Wie ben ik?

Ik ben Mirjam Holleman, ik ben 46 jaar oud en woon in Amersfoort met mijn dochters Eva en Mirthe. Ik werk bij een gemeente als projectleider in de openbare ruimte. Daarnaast geniet ik van bubbels onder de boot roeien 🚣🏼‍♀️, dansen tot ik niet meer kan 💃🏼, de bijtjes die zoemen rond de bloesems, mezelf verliezen in een mooi boek 📖, een ochtendknuffel van mijn slaperige dochter, mijn eigen hartslag vinden 💓.

Lezen en schrijven

Al van jongs af aan houd ik van schrijven. Toen ik 10 was, verhuisde ik naar de andere kant van het land. Mijn vriendin en ik bleven elkaar schrijven, brieven van 20 kantjes waren geen uitzondering. Die dikke brieven veranderden in lange mails. En die veranderden helaas in een chatgesprek of een lief kaartje.
Nu schrijf ik vooral voor mijn werk (o.a. nieuwsbrieven en projectplannen) en natuurlijk voor deze website. Op mijn werk hebben we een schrijfstijl die goed bij mij past: eigentijdse woorden, korte zinnen en geen ‘hebben gehad’. Deze schrijfregels komen op mijn site ook goed van pas!

Wauw, wat kun jij mooi schrijven. Heb genoten van het lezen ervan.  (Rianne)

Wat mij betreft zet Mirjam de standaard voor glutenvrije bloggers. Zij heeft een groot netwerken in de glutenvrije (blog)wereld en ze zit bovenop het glutenvrije nieuws.  (Glutenvrije mama)

Mijn dochter is 10 en vindt jouw blog erg leuk om te lezen. Wij hebben via facebook ook al de nodige tips van je kunnen gebruiken. Ga zo door ….je helpt ons en een heleboel anderen enorm mee. (Corina)

Ook houd ik van jongs af aan van lezen. Een boek per week en een stapel tijdschriften.
Totdat ik moeder werd en geen rust meer had voor het lezen van een boek. Ik stapte over op blogs. Nu lees ik wekelijks een groot aantal coeliakie-blogs en coeliakie-forums. Hierdoor ben ik goed op de hoogte van de laatste stand van zaken over coeliakie en het glutenvrije leven. En ondertussen zijn de meiden oud genoeg dat ik me weer regelmatig kan verliezen in een mooi boek.

Ikbenglutenvrij.nl

Op 5 maart 2009 startte ik deze website. Over coeliakie en mijn glutenvrije leven. In de loop van de jaren werd het een uitgebreid naslagwerk van meer dan 1.500 artikelen over coeliakie en mijn glutenvrije leven.

Door een technische fout verdween de website helaas in oktober 2022. Sinds mei 2023 is mijn website weer online, maar nog niet alle oude artikelen. Langzamerhand komen veel van de 1.500 blogs weer terug. Plus een paar nieuwe!

Over glutenvrij snoep, met ideeën voor glutenvrij lekkers, over Glutenvervangers en over zelf broodmix maken.
Over coeliakie en kinderen: Coeliakie op schoolglutenvrij op kamp en hoe blijf je zelf glutenvrij als je kind dat niet is?
Over coeliakie medisch: Het voorkomen van jodiumtekort bij glutenvrij eten, het Prevent CD onderzoek, het 0% gluten dieet en de geschiedenis van coeliakie.
Over de glutenhype: Het glutenvrije dieet uitproberen, niet doen!
En natuurlijk ook met recepten: Bakjes eten en glutenvrije en lactosevrije griesmeelpudding

Ik maak regelmatig lijstjes, bijvoorbeeld over Glutenvrij op vakantieIJs met een hoorntje, winkels die  ​Uitsluitend glutenvrij verkopen en Wat kan je doen met oud brood?

Tenslotte mijn meest dierbare blog: De reden waarom ik me zo in zet voor meer bekendheid van coeliakie: Mijn verhaal
Je ziet h’m ook pp Instagram: mijn verhaal over mijn diagnose, daarvoor en daarna.

Contact

Heb je een idee, een opmerking, of een vraag?
Laat een berichtje achter op deze site of stuur een email naar info@ikbenglutenvrij.nl
Ik ben ook te bereiken via Facebook en Instagram.