Recept: glutenvrije en lactosevrije griesmeelpudding

OLYMPUS DIGITAL CAMERAManlief houdt van ouderwets lekker.
Van stoofpeertjes met suddervlees.
Van erwtensoep van z’n moeder (die van mij gedoogd hij).
En van griesmeelpudding.
Gelukkig is er een lekker, eenvoudig, glutenvrij alternatief van de ouderwetse griesmeelpudding.

 

Ingredienten:

  • 1 liter soyamelk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 gram kristalsuiker
  • ​snufje zout
  • 70 gram maisgries/polenta

Bereiden:

  1. Breng de melk aan de kook.
  2. Roer hier de vanillesuiker, suiker en zout doorheen totdat het opgelost is.
  3. Voeg dan de griesmeel al roerend toe. Laat ongeveer 7 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door, zodat het niet aanbrandt en de melk niet over kookt.
  4. Spoel een puddingvorm (of vormpjes) om met koud water. Schenk de pudding in de vorm(pjes). Zet minstens 5 uur (of een nacht) in de koelkast.
  5. Om te serveren stort je de vorm(pjes) op een schaal of bordje. Als dit niet gaat, kun je de vorm eerst even kort in heet water dopen en dan omkeren.
  6. Serveer met bessensap of (zoals wij deden) met cranberryjam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Deze vind je misschien ook interessant

3 reacties op “Recept: glutenvrije en lactosevrije griesmeelpudding

  1. Pingback: #wijbloggenglutenvrij: hamsteren! | Ik ben glutenvrij

  2. Hi,

    Ik zie een pak maismeel (polenta) van het merk Bramata Oro, is dit product 100% glutenvrij?

    Het heeft geen glutenvrij logo.

    Groeten,

    Paulo

    • Hi Paulo,

      100% glutenvrij weten we natuurlijk nooit ;-). Maar maïs is eigenlijk nooit met gluten besmet. Als er geen glutenbevattende ingrediënten op de verpakking staat, kan je er van uit gaan dat het glutenvrij is.

      Groet, Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *