IJs met een glutenvrij hoorntje!

IJs_met_hoorntjeKen je dat? Je loopt in de stad, hebt zin in een ijsje en gaat naar die lekkere, altijd drukke ijssalon. Glutenvrij ijs lukt meestal nog wel, onder uit de bak, of uit een nieuwe bak. Maar meestal moet dat in een bakje, met een lepeltje. Is toch een ander gevoel dan likken aan een ijsje…

Gelukkig zijn er steeds meer ijssalons die ook glutenvrije hoorntje hebben. Hieronder vind je de lijst: IJssalons waar je een glutenvrij ijsje kan krijgen!

Let er zelf goed op dat het ijs ook echt goed glutenvrij geschept wordt!
Dat doe je als volgt: Eerst maken ze al het materiaal en handen goed schoon, dan schrapen ze de bovenkant van het ijs weg, vervolgens maken ze de ijslepel weer schoon en scheppen ze het ijsje. Als ze dat niet uit zichzelf doen, vraag ik er nadrukkelijk om.

– Laatst bijgewerkt op 19 juni 2018-

Als jullie er nog meer weten, dan hoor ik het graag!

Groningen

Friesland

Drenthe

​Noord Holland

Flevoland

Utrecht

Zuid Holland

Overijssel

Gelderland

Zeeland

Brabant

Limburg

Ook Ikea heeft soms glutenvrije hoorntjes bij hun softijs (in Delft, maar ook bij andere vestigingen?)

Als jouw ijssalon nog geen glutenvrije hoorntjes heeft, kan je er altijd zelf 1 meenemen (bijvoorbeeld deze van Glutenvrijewebshop). Of een hoorntje uit de zandbak (minder breekbaar)!

ijshoorntjes

Deze vind je misschien ook interessant

64 reacties op “IJs met een glutenvrij hoorntje!

 1. Ijssalon Italia Nuenen heeft kartonnen bakjes en scheppen je ijs uit nieuwe bakken achter als je meld dat je gv bent!

 2. In Utrecht vind je op de Oudegracht (ter hoogte van de Zakkendragersteeg) ijscokar Venezia. Ze hebben glutenvrije hoorntjes en weten hoe ze te werk moeten om het ijs glutenvrij te serveren. Aanrader.

 3. Vorig jaar wisten ze bij de Talamini in Dordrecht vrij weinig 🙁 Het ging wel goed gelukkig, dankzij de allergenenkaart. Maar het zal vast aan de persoon liggen die je achter de balie treft 😉

 4. Cafetaria kom d'r in te gilze heeft al jaren glutenvrij softijs met een glutenvrij hoorntje.

  Ook ruime keuze in snacks,sauzen en natuurlijk verse frietjes.

 5. Linda op Facebook: de ijssalon in nootdorp (dorpstraat) heeft ook glutenvrije hoorntjes (apart verpakt en van de welsh bakestone) en ze hebben nieuwe bakken waaruit ze scheppen enz. er is bij hun ook in het gezin coeliakie dus ze begrijpen het supergoed!

 6. Pingback: IJs met een glutenvrij hoorntje | Ik ben glutenvrij

 7. Pingback: Facebook berichten | Ik ben glutenvrij

 8. Pingback: IJs met hoorntje | Ik ben glutenvrij

 9. Pingback: Vier de lente met een ijsje! | Ik ben glutenvrij

 10. Tip Facebook: Leuke tip voor mensen omgeving Apeldoorn!!!
  Bij ijssalon il Capo, op de markt, kun je glutenvrije ijshoorntjes krijgen!!
  Mijn zoon heeft er heerlijk van genoten!!!

 11. Pingback: Facebook berichten juli ’16 | Ik ben glutenvrij

 12. Pingback: Uitsluitend glutenvrij - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij

 13. Ijssalon De Lorenzo heeft wel glutenvrije hoorntjes, maar bij de vraag of het ijs ook glutenvrij was, gaven ze aan dat alles in 1 bak wordt gemaakt…dus sporen kunnen aanwezig zijn.

  • Maar dat zeggen ze bij elke eetgelegenheid tegenwoordig: “We doen ons best, maar we kunnen het niet garanderen. We hebben geen glutenvrije keuken.”
   Nee, dat hebben wij thuis ook niet.

 14. Pingback: Facebook-berichten mrt. ’18 | Ik ben glutenvrij

 15. Ook bij Luigi’s IJssalon in Nieuwegein en IJsselstein kun je ijs in een glutenvrije hoorntje krijgen. Ze hebben ook duidelijk de allergeneninformatie op de productkaartjes staan en weten hoe ze glutenvrij moeten scheppen!

 16. Beste Miriam,
  Wij staan erbij..leuk!
  Al jaren serveren we glutenvrij ijs op een glutenvrij hoorntje. Alleen in onze ijssalon. Aan onze ijskarren kunnen we de evt. kruisbesmetting niet voorkomen. Maar..we hebben dan wel altijd verpakt ijs bij, glutenvrij, wel in een bakje. Dat dan wel dus.
  Wij scheppen ons glutenvrij altijd met een aparte lepel die alleen daarvoor bestemd is. Scheppen op een plaats in de bak waar nog niet is geschept.
  Wij vinden dat iedereen een ijsje moet kunnen eten..
  Succes!!
  Groet uit Zeeland

 17. Bij Atelier Bonvanie in Rijssen kun je ook een heerlijk glutenvrij ijsje eten. Hoorntjes zijn apart verpakt en als je het vraagt maken ze de lepel schoon en scheppen ze uit een schoon stuk het ijs 😄

 18. Talamini bestaat niet meer in Dordrecht en omstreken. In Dordrecht ( Dubbeldam)
  Is de Ijswinckel op het Damplein. Heerlijk ijs met glutenvrije hoorntjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *