Uitsluitend glutenvrij (100% glutenvrij)

Er komen steeds meer gelegenheden waar je glutenvrij kan eten. Of glutenvrije artikelen kan halen. Maar haast nog fijner: Er komen ook steeds meer gelegenheden die 100% glutenvrij zijn! Waar geen kruimel gluten binnen komt. Waar je geen rekening hoeft te houden met kruisbesmetting. Niet opmerkzaam hoeft te zijn op dat beruchte koekje bij de koffie. Heerlijk!

Hieronder vind je een lijst met gelegenheden waar je onbezorgd een kopje koffie met iets lekkers kan nemen. Of iets meenemen voor thuis. Hebben jullie aanvullingen? Stuur mij een berichtje en ik voeg ze toe.

Bovenstaande foto is genomen bij Glutenvrij restaurant Manicaretti in Parijs. Alleen al om dat restaurant willen mijn dochter Eva en ik graag weer naar Parijs!

Al deze accommodaties kan je ook vinden op de kaart 100% glutenvrij.
Op mijn website staan een aantal van dat soort glutenvrije kaarten, met ijsjes, kibbeling en winkels en restaurants die volledig glutenvrij zijn. Je vindt ze in mijn blog Glutenvrije kaarten.

LET OP: Deze accommodaties vond ik via websites en social media. Kijk zelf voor de zekerheid of de locatie daadwerkelijk 100% glutenvrij is en of hij nog wel open is.

NEDERLAND
Groningen
Friesland

….

Drenthe
  • Assen: Ruttmans, glutenvrije winkel Groningerstraat 17
Noord-Holland
Flevoland

Craft coffee & Pastry in Almere;

Zuid-Holland
Utrecht
Overijssel

Bakkerij Petit Four in Deventer

Gelderland
Zeeland

….

Noord-Brabant
Limburg

En…

Daarnaast zijn er nog een aantal grote glutenvrije winkels en veel kleine bedrijfjes die vanuit huis werken. Mensen waar je een glutenvrij taart, of iets anders, kan bestellen. Je vindt ze op mijn pagina Links: TE KOOP

Daarnaast zijn er nog heel veel restaurants die heel goed met het glutenvrije dieet om gaan. Hoe vind je die? Je leest het hier.

Tenslotte kan je ook je glutenvrije lekkers thuis laten bezorgen. Via de 44 webwinkels waar je glutenvrij kan bestellen.


EUROPA

Belgie

Bosnië-Herzegovina

Denemarken

Duitsland

Estland

Frankrijk

Deze, en andere glutenvrije adresjes kan je op de kaart vinden van Because gus.

Griekenland

Hongarije

Italië

Letland

Luxemburg

Montenegro

Noorwegen

Oostenrijk

Portugal

Polen

Kijk voor andere locaties waar je goed kan eten op deze kaart van Menu Bez Glutenu.

Slovenie

Spanje

Tsjechië

Turkije

United Kingdom

De meeste van deze adresjes heb ik gevonden op My gf guide -> fully gluten-free london restaurants cafes bakeries. Je vind er ook andere restaurants waar je goed glutenvrij kan eten (maar die niet 100% glutenvrij zijn).

Zweden

Niet Europa, stiekem toch toegevoegd:


​Als jullie aanvullingen hebben op bovenstaande lijst, dan hoor ik ze graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *