Hoe zoek je restaurants waar je glutenvrij kan eten?

Ondeugd_02

Vroeguh als je glutenvrij uit eten wilde, had je niet veel mogelijkheden om je te oriënteren.
Er was Livaad -> Horecaad, maar deze is wat ouderwets in opzet, moeilijk zoeken. En de recenties zijn vaak verouderd.
Ook op bijvoorbeeld Iens en Dinersite kan je glutenvrij als optie aanklikken. Maar dit is door het restaurant zelf aangegeven en niet altijd betrouwbaar.
Tenslotte kan je natuurlijk googlen of vragen op 1 van de coeliakie forums.

De laatste tijd schieten de websites over ‘glutenvrij uit eten‘ uit de grond.
In deze blogpost heb ik ze verzameld en geef ik de verschillen aan.

Maak het glutenvrij

Maartje geeft toegang tot haar ‘geheime’ glutenvrije hotspots die ze jarenlang voor zichzelf gehouden heeft. Sinds januari 2014 slaat ze op Google Maps alle hotspots op waar ze zelf ooit heeft gegeten of geshopt, maar ook die van anderen. Zodra iemand op Instagram of in glutenvrije Facebook groepen een goede glutenvrije ervaring deelt, slaat ze dit meteen op haar kaart op. Gedurende de jaren heeft ze een hele collectie van 1600+ hotspots opgebouwd die ze bij deze met jou deelt!

De glutenvrije man

We hebben allemaal onze vaste glutenvrije adressen. Winkels waar je graag je glutenvrije boodschappen haalt, restaurants waar je zeker weet dat men je een glutenvrij diner kan serveren, een snackbar of zelfs een echte glutenvrije bakker. Hoe mooi is het om al die plekken met elkaar te delen? De Glutenvrije Man legt hier graag met jullie het grootst mogelijke glutenvrije overzicht aan, zodat je waar je ook bent, snel weet waar je glutenvrij terecht kunt. Doe mee en voeg ook jouw favoriete glutenvrije restaurant/winkel toe! (Let op: na het toevoegen kan het even een uurtje duren voor je locatie zichtbaar wordt)

Glunders

www.glunders.nl biedt gemak aan mensen met een voedselallergie of voedselintolerantie, die buitenhuis willen eten. Niet vooraf bellen met een eetgelegenheid, maar gewoon kiezen in onze Google Maps van Nederland en België en selecteren op allergenen en rapportcijfers voor het veilige eten, het overleg met het personeel en de sfeer. Breid jouw selectie uit met soort eetgelegenheid, keuken, prijsniveau, duurzaamheid etc. Of het nu een snackbar, ijssalon of pretpark is, je vindt ze bij ons. Elke eetgelegenheid beschikt over authentieke recensies van lotgenoten, waardoor je weet dat het vertrouwd is. Glunders wil dat lekker (uit) eten toegankelijk wordt voor iedereen!

Wheatless

Wheatless is een platform voor mensen met een glutenintolerantie. Naast een blog en de ‘eetclub voor één dag’, heeft de website een database met goede glutenvrije restaurants door heel Nederland. Inmiddels staan er meer dan 300 restaurants online, gebaseerd op recensies van mensen met een glutenintolerantie. In één oogopslag kun je per stad bekijken welke restaurants er glutenvrij zijn en hoe deze beoordeeld worden. De beoordeling wordt gedaan aan de hand van vier simpele vragen: heeft het restaurant een glutenvrije menukaart, serveren ze glutenvrij brood, hoeveel keuze qua gerechten zijn er en hoe goed is het personeel op de hoogte. Hierdoor blijft de website erg overzichtelijk en wordt een keuze maken nog makkelijker!

De glutenvrije man: restaurants/winkels

We hebben allemaal onze vaste glutenvrije adressen. Winkels waar je graag je glutenvrije boodschappen haalt, restaurants waar je zeker weet dat men je een glutenvrij diner kan serveren, een snackbar of zelfs een echte glutenvrije bakker. Hoe mooi is het om al die plekken met elkaar te delen? De Glutenvrije Man legt hier graag met jullie het grootst mogelijke glutenvrije overzicht aan, zodat je waar je ook bent, snel weet waar je glutenvrij terecht kunt. Doe mee en voeg ook jouw favoriete glutenvrije restaurant/winkel toe!

Glutenvrijland

Glutenvrijland.nl is de site voor het zoeken van een glutenvrije bestemming. Of je nu een dagje weg gaat en wilt weten waar ze inspelen op glutenvrij eten, of als je alleen een hapje wilt eten. wij hebben de glutenvrije bestemmingen van Nederland voor jou verzameld, in combinatie met recensies, de belangrijkste informatiebron voor jouw glutenvrije bestemmingen.

Glutenvrij eten

In het begin heeft coeliakie (glutenintolerantie, ook wel glutenallergie) en het volgen van een glutenvrij dieet een grote invloed op uw leven. Wat mag ik nog wel eten en wat juist niet? Elk etiket lezen in de supermarkt. Of een bezoekje bij familie of vrienden, vaak weten ze niet wat een intolerantie tegen gluten is. Glutenvrij uit eten gaan staat in het begin vaak op een laag pitje, vanwege onbekendheid met het restaurant en het ontbreken van vertrouwen in de kok. De restaurants op glutenvrijeten.nl zijn op de hoogte van de producten waar gluten in zitten en ze kennen het risico van kruisbesmetting tijdens het bereiden van uw eten en ook daarna. Vermicelli uit de soep vissen is niet voldoende!

Allergenieten

Allergenieten is bedoeld om mensen met één of meerdere voedselallergieën de mogelijkheid te geven een restaurant te zoeken waar minstens één gerecht geserveerd wordt dat zij kunnen eten. Zij kunnen dit gerecht ook bekijken dus als zij het niets vinden zoeken ze verder naar een ander restaurant.

Allergie.Restaurant

Uit ervaring weet ik dat even snel een hapje (uit)eten niet altijd gemakkelijk is. Om dit gemakkelijker te maken is deze maand mijn review website gelanceerd & wordt er nu hard aan een app gewerkt.
Mijn doel is om via allergie.restaurant het (uit)eten gaan met een voedselallergie gemakkelijker, spontaner en veiliger te maken. Dus heb je last van een voedselallergie, -intolerantie of wil je bewust bepaald voedsel niet eten? Dan ben je bij allergie.restaurant aan het juiste adres. Samen met jou maken wij voor iedereen inzichtelijk waar je terecht kunt voor lekker eten zoals jij dat wilt en waar jij dat wilt.

Internationaal

Tenslotte

Het zou erg fijn zijn als deze sites hun krachten gaan bundelen. Op deze manier moeten wij (de glutenvrije klant waar het uiteindelijk om gaat) weer op verschillende websites onze informatie verzamelen. Jammer.

bijgewerkt op 15 oktober 2017

Deze vind je misschien ook interessant

4 reacties op “Hoe zoek je restaurants waar je glutenvrij kan eten?

  1. Ik heb laatst een aantal restaurants doorgestuurd naar wheatless maar ze staan nog altijd niet vermeld op de site ….
    Ik vind ook dat het makkelijkst en overzichtelijkst zou zijn als iedereen zijn krachten bundelt tot één duidelijke site waar je echt van op aan kunt. Wat heb ik eraan als ik -tig blogs of sites moet bezoeken als ik ergens (spontaan) iets wil eten en dus snel informatie nodig heb …. In mijn eigen omgeving ken ik mijn adresjes wel, maar daar waar ik weinig of nooit kom zou dit heel erg handig zijn. Maar wie weet, ooit …..

  2. Pingback: Uitsluitend glutenvrij (100% glutenvrij) | Ik ben glutenvrij

  3. Hoi! Ik heb sinds kort ook een website met glutenvrije plekjes! Ik bekijk alle blogs en zoek alles na via de websites, ik bezoek en/of mail restaurant. En dan komen alle plekken op www. glutenvrijegids.nl , zeker een bezoekje waard, erg handig voor als je een dagje uit gaat. Op dit moment staan er 170 locaties op, maar hij groeit hard! Geef ook jouw glutenvrije hotspots aan!!!

    Glutenvrije Gids.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *