Glutenvrij uit eten tweede helft 2018

ontmoeting-keuzes

In juni kon je lezen waar ik de eerste helft van dit jaar uit eten ging. Vandaag kan je de tweede helft lezen. Wel 34 36 keer ben ik dit jaar uit eten geweest! En heel ironisch: alle keren is het goed gegaan, behalve die ene keer dat ik mijn eigen eten mee had genomen…

Lees snel mee en laat het water in je mond lopen.

LET OP: Dat ik ergens glutenvrij heb gegeten zonder ziek te worden, betekent niet dat het altijd goed gaat. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor je eigen glutenvrije dieet. Vraag na, kom voor jezelf op, stel open vragen en vertrouw je onderbuikgevoel.

Glutenvrij restaurant The Food club in Utrecht

glutenvrije-lunch-bij-the-food-club

Met een groep glutenvrije bloggers gingen we lunchen bij The Food Club in Utrecht. Wat heerlijk! Binnenkort wil ik er nog een keer heen met dochterlief, voor een high limonade.
Lees hier het hele verslag.

Glutenvrij Hoeve Ravenstein Baarn

Elke maand is er een allergenen-markt bij Hoeve Ravenstein. Er staan een aantal glutenvrije kraampjes; soms een frietboer, een visboer of churros; de winkel heeft een groot glutenvrij assortiment en je kan er lekker lunchen in de 100% glutenvrije boerderijcafe.

Ik vind het altijd erg gezellig daar. Kids kunnen lekker struinen over de boerderij. En dit jaar aten we een aantal keer heerlijk bij het boerderijcafe.

Paviljoen Malieveld Den Haag

Tijdens een personeeluitje gingen we naar Den Haag. Een rondleiding door de Staten Generaal en een steptocht door de stad. Koffie en gebak, en later de lunch nuttigden we bij Paviljoen Malieveld. Glutenvrij was goed geregeld!

’s Avonds aten we bij een All you can eat. Ik had mijn eigen eten mee genomen omdat ik niet helemaal vertrouwde, maar werd toch ziek. Van de quinoa-salade, het sapje of de rivella? Ik weet het niet…

IJsjes bij IJs van Vitelli

En toen was het zomer. En wat voor zomer!
Regelmatig gingen we langs bij IJs van Vitelli voor weer een heerlijk ijsje.

Mee eten op de camping bij Sophie Simenel

Tijdens onze zomervakantie gingen we weer naar onze favoriete camping in de Eiffel. Hier kan je in het hoogseizoen elke avond mee eten. De week dat wij er waren kookte Sophie. In overleg maakte zij 2 heerlijke, glutenvrije maaltijden voor ons. Lees het hele verhaal op Glutenvrije zomervakantie deel 1.

Glutenvrij restaurant De Ontmoeting in Nijmegen

Ontmoeting-glutenvije-tapas

Ja, bij een restaurant waar alles glutenvrij is, is het heerlijk onbezorgd eten. Wat fijn om niet (zelfs niet een beetje) bang te zijn dat je ziek kan worden!

Openluchtmuseum Arnhem

openluchtmuseum-glutenvrij

Bij het Openluchtmuseum hebben ze glutenvrije poffertje. Maar vanwege de hitte van de zomer ging de bakplaat niet aan. Wij genoten in plaats daar van van een heerlijk frietje.

Pim’s Poffertjes en Pannenkoekenhuis Dordrecht

pims-glutenvrije-pannenkoeken

Helaas geen glutenvrije poffertjes (alweer niet 🙁
Maar wel heerlijke grote glutenvrije pannenkoeken. Ze waren zelfs zo groot dat we een deel mee namen om ’s avonds op te eten.

Stay Okay Dordrecht

stay-okay-dordrecht
glutenvrij-ontbijt-stay-okay-dordrecht

Wat een heerlijke locatie voor een overnachting. Groot terras met zicht op de Biesbosch, vlak bij Dordrecht en een mooie doch eenvoudige 4-persoons kamer.
’s Avonds aten we lekker hapjes op het terras (gekocht bij AH).
’s Ochtens aten we van bij het hotel. Ons glutenvrije ontbijt was redelijk geregeld. Uit de keuken kwamen alle ingrediënten voor ons ontbijt, met verpakking en al. Fijn dat er zo geen kans is op kruisbesmetting, maar een verwennerij was het niet echt…

Pannenkoeken bij Theehuis Rhijnauwen

glutenvrije-pannenkoek-theehuis-rhijnauwen

Na een heerlijke dag struinen met dochterlief en ons nichtje, streken we neer bij Theehuis Rhijnauwen. Hier had ik lang geleden al een keer gegeten en het was perfect geregeld. Nu weer. De ‘allergiekok’ kwam speciaal aan ons tafeltje om te vragen waar ik precies niet tegen kon. En ondanks de drukte mocht ik precies die pannenkoek die ik graag wilde.

Bistro de Kwaak Zwolle

De-Kwaak-Zwolle
glutenvrij-de-kwaak-zwolle

Regelmatig spreek ik met een vriendin af in Zwolle. Bijkletsen, lekker eten, klein wandelingetje en nog meer bijkletsen. Een tijd geleden ontdekten we De Kwaak, een restaurant-schip aan de rand van het oude centrum. Prachtige locatie, aardige mensen en ook goed glutenvrij. Deze zonnige dag in augustus aten we natuurlijk op het terras.

Vlaams Friethuis Van Gogh in Amersfoort

Een feestje in de speeltuin met een brandweerwagen die omgetoverd was tot Frietkraam. Van het friethuis had ik goede verhalen gehoord: Friet wordt goed glutenvrij gebakken. Maar de wagen ook? Gelukkig, alles was glutenvrij! 

Glutenvrij op Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog gingen we wel 4 keer uit eten! Een overwinning op mijzelf (ik vind uit eten gaan nog steeds erg spannend) en een groot compliment voor de horeca op dat eiland.

Apenheul Apeldoorn

glutenvrije-friet-apenheul

Dankzij Gea en Sandra kan je bij de Apenheul heerlijk en veilig glutenvrije frietjes eten. Zij spraken een aantal jaar geleden uitgebreid met de keuken. Dank jullie wel! Het was een hele geruststelling toen we na een dagje Apenheul hongerig bij het einde kwamen.

Paviljoen West aan Zee (Terschelling)

glutenvrij-bij-strandpaviljoen-West

Na een stormachtige strandwandeling streken wij neer bij Paviljoen West aan Zee. Ik at er een heerlijk broodje. Fijn dat dat op steeds meer locaties kan zonder van te voren te reserveren!

Standpaviljoen Heartbreak Hotel (Terschelling)

glutenvrije-burning-love-burger-terschelling

Een bezoek aan Terschelling is niet compleet zonder een fietstocht naar Oosterend en een welverdiende Burning Love Burger!
Heerlijk om ook glutenvrij gewoon mee te kunnen doen met de rest.

Restaurant Vandaag Amsterdam

Weer een personeelsuitje. En weer een all you can eat restaurant. Ik had van te voren uitvoerig gesproken met de kok, en vertrouwde het dusdanig dat ik mijn collega akkoord gaf om hier te reserveren. (Liever was ik naar La Vina Experience gegaan, daar om de hoek, maar dat was boven budget).
Ik nam als eerste van het buffet om kruisbesmetting te voorkomen. Overal stonden bordjes met allergenen. Maar toen gluten niet aangekruist stond bij de sushi met gebakken uitjes, vertrouwde ik het niet helemaal. Ik heb alleen maar hele pure gerechten genomen, heb heerlijk gegeten en heb gelukkig nergens last van gehad.

Alida’s smulpaleis Roden

Na pakjesavond bestelden we patat en glutenvrije snacks bij Alida’s. Zoals altijd weer perfect geregeld en erg lekker!

Rosco Catering Hilversum

Bijna alle lunch-besprekingen op mijn werk worden verzorgd door Rosco. En ook ons kerstdiner was geregeld door Rosco. Een stamppottenbuffet. Ik mocht als eerste langs het buffet en Rosco wees aan wat glutenvrij was. Fijn dat ik gewoon mee kan doen!

Extra aanvulling: Hofje zonder zorgen Haarlem

Tussen kerst en oud-en-nieuw gingen manlief en ik een dagje naar Haarlem. Wij hebben daar 10 jaar gewoond (en elkaar ontmoet) maar toen was ik nog niet glutenvrij. Nu zocht ik in de trein naar tips van andere glutenvrije bloggers, voor een lunch, taartje of diner. Voor de lunch kozen we voor Hofje zonder zorgen. Wat was dat heerlijk onbezorgd eten, met recht ‘zonder zorgen’! Zelfs het koekje bij de thee was glutenvrij.

hofje-zonder-zorgen-thee-met-glutenvrij-koekje
hofje-zonder-zorgen-glutenvrij-broodje-geitenkaas

Extra aanvulling: Glutenvrije oliebol bij Sjoero’s

Op bijna de laatste dag van het jaar, wipten we even langs bij Hoeve Ravenstein voor glutenvrij meel voor de oliebollen die ik ging bakken (klik hier voor het recept). Er was een kleine allergenenmarkt met als hoogtepunt Sjoero’s! Dit keer bakten ze geen glutenvrije churros, maar glutenvrije oliebollen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *