Uit eten eerste helft 2018

Weet je nog dat ik in 2016 liever niet uit eten ging? Dat ik vaak misselijk van angst was om ziek te worden? Door veel oefenen en veel goede ervaringen ben ik van die angst af. Ik kan nu genieten van buiten de deur eten!

Lees hieronder bij welke restaurants ik dit jaar heb gegeten. En lees onderaan waar ik nog heen wil, met 2 leuke verrassingen!

LET OP: Dat ik ergens glutenvrij heb gegeten zonder ziek te worden, betekent niet dat het altijd goed gaat. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor je eigen glutenvrije dieet. Vraag na, kom voor jezelf op, stel open vragen en vertrouw je onderbuikgevoel.

Sla En Meer in Amersfoort

Op de verjaardag van manlief was hij zelf een weekendje weg. Om toch een feestje te vieren, ging ik met mijn meisjes shoppen en gebakjes eten. Bij Sla en Meer.

Alle gebakjes die er die dag in de vitrine stonden, waren glutenvrij. Sterker nog, op het brood na was alles glutenvrij. En het meisje dat ons hielp had zelf coeliakie en wist dus goed waar ze het over had.

We kozen 3 bijzondere gebakjes van SUE. Helaas vond Mirthe ze niet lekker. Maar Eva en ik smulden er van. Ook heerlijk om van iedereen te kunnen proeven!

De Colonie in ‘s-Graveland

Met vriendin R. spreek ik vaak af bij het middelpunt van onze woonplaatsen. Soms is dat Muiden, soms Hilversum, deze keer ‘s-Graveland. We gingen eerst lunchen bij De Colonie en daarna wandelen.

De lunch was goed geregeld. Al mijn vragen werden duidelijk beantwoord. Volgens mij at ik een geitenkaassalade, met glutenvrij brood. Maar ik weet het niet zeker meer… Foto’s heb ik ook niet gemaakt.

De wandeling maakten wij bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Gaan we nog een keer heen, maar dan met de kinderen! Het bezoekerscentrum is interessant, er is een speelbos van Oer, restaurant Brambergen en lekkere wandelingen van allerlei lengtes.

Koosje heeft Brambergen al uitgeprobeerd:http://web.archive.org/web/20220528005319if_/https://www.instagram.com/p/Bi9M4RLnH7J/embed/captioned/?cr=1&v=8&wp=528&rd=https%3A%2F%2Fikbenglutenvrij.nl&rp=%2Fuit-eten-eerste-helft-2018%2F#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A22728%7D

Broodje warme #geitenkaas met #honing en #hazelnoten @brambergen #lunch #glutenfree #glutenvrij #glutenfreefood #glutenfreefoodie #goodfood

Een bericht gedeeld door Koosje Janssen (@koosglutenloos) op 19 Mei 2018 om 3:49 (PDT)

De Houtzagerij in Otterlo

de-houtzagerij-otterlo-glutenvrij

Vriendin E. heeft een huisje in Otterlo. Vlak bij De Houtzagerij.
Wat een fantastische locatie! Het is een waar speelparadijs, zowel binnen (wij waren er in de winter) als buiten. Met zwembad er bij! En, het ligt aan de rand van een prachtig natuurgebied.

En het eten is fantastisch: simpel voor de kids (met glutenvrije snacks) en wat uitgebreider voor mensen die wat ander eten willen.

Luza’s in Amsterdam

Op uitnodiging van Luza’s mochten wij (7 glutenvrije bloggers) smullen van al het glutenvrije lekkers wat zij te bieden hebben.

Van links naar rechts: FabienneSarieBarbaraNicole, ikzelf, Annemiek en Liliane.

We kregen 2 rondes: eerst zoet, toen hartig. En het was heerlijk!

luzas-zoet-en-hartig-glutenvrij

Foto’s: Annemiek Nauta

Het strand en He jij cafe in Katwijk

Hierover schreef ik al in de blog Glutenvrij in Noordwijk en Katwijk.

Thermen Soesterberg

Op mijn verjaardag ging ik met manlief naar de sauna. Voor de lunch bestelden we broodjes en een lekker sapje. Helaas heb ik het eerste bord weer terug moeten sturen: Mijn broodje geitenkaas lag op een houten plank. En ik neem niet het risico dat dat in de kieren van het bord nog gluten zaten van het vorige broodje dat er op gelegen heeft. Kok heeft weer wat geleerd ;-).
Daarna heb ik heerlijk gegeten van een broodje geitenkaas met veel sla.
(Natuurlijk heb ik hier geen foto van ;-))

Centraal Ketelhuis in Amersfoort

Met de hele familie gingen we lunchen bij het Centraal Ketelhuis, op de Wagenwerkplaats in Amersfoort. Fantastische locatie, fantastisch lunchconcept, fantastisch glutenvrij.

Het Centraal Ketelhuis is gelegen in een oud Ketelhuis. Het is een hele hoge locatie, mooi en groots ingericht.
En in plaats van 1 broodje, kies je er gewoon 3 kleine broodjes. Fantastisch concept!
En glutenvrij? Gewoon prima geregeld.

centraal-ketelhuis-glutenvrij

Taverna Ole Ole in Agios Sostis en Taverna Tsikoudia in Zakynthos

sardines

Lees mijn blog Glutenvrij Zakynthos, de vakantie.

Lunch op mijn werk

Op mijn werk is regelmatig een lunchbijeenkomst. Voor mij zijn er dan glutenvrije broodjes van de Sligro, gemaakt door catering Rosco uit Hilversum. Heel soms is er ook nog iets meer. Bijvoorbeeld taartjes van bakkerij Met Zonder uit Amsterdam, voor mij meegenomen door een collega die daar in de buurt woont!

En verder?

De eerste helft van het jaar is natuurlijk nog niet voorbij. Ik ga over 2 weken naar The Food Club in Utrecht (volledig glutenvrij!). En ik wil nog naar RauwCitroen en Peper of naar DLC .

En weet je dat er binnenkort ook een volledig glutenvrije bakkerij komt in Amersfoort en een bakery cafe in Deventer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *