Glutenvrij uit eten, tweede kwartaal 2022

Sinds 2018 houd ik bij waar wij uit eten gaan. Omdat er een tijd was dat ik nauwelijks uit eten durfde. Omdat ik nu best vaak buiten de deur eet. Omdat ik anderen ook wil inspireren om zich niet tegen te laten houden!

Dit tweede kwartaal gingen wij 19 keer buiten de deur eten. En we werden geen enkele keer ziek! Onder aan deze blog vind je een link naar de restaurants waar wij de jaren hiervoor aten. Ook zonder ziek te worden!

LET OP:

Dat ik ergens glutenvrij heb gegeten zonder ziek te worden, betekent niet dat het altijd goed gaat. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor je eigen glutenvrije dieet. Vraag na, kom voor jezelf op, stel open vragen en vertrouw je onderbuikgevoel. Onderaan deze blog vind je meer tips om veilig glutenvrij uit eten te gaan en tips om te zoeken naar een restaurant waar je veilig glutenvrij kunt eten.

3 april: Poke2go Amersfoort

Voor mijn verjaardag bestelden we een heerlijke Poke Bohl.

Voor mijn verjaardag bestelden we een heerlijke Poke Bohl.

6 april: Madonna in Amersfoort

Koffie met gebak bij Madonna

6 april: Bistro Bonne Femme in Zwolle

Oh, wat heb ik heerlijk en onbezorgd gegeten bij Bonne Femme in Zwolle. Niets was te veel gevraagd, nog een keer de trap af en op om navraag te doen. En die tonijn tartaar? Om je vingers bij af te likken! Echt een aanrader!

9 april: SEM Sla en Meer in Amersfoort

Na een natte, maar hele leuke rondwandeling over Mondiaan gingen we voor een heet soepje bij.
Mmm! 

9 april: Restaurant Pizzeria Pompeï in Amersfoort

Ik bestel er regelmatig pizza, maar had er nog nooit gegeten. Tot nu. Heerlijk gegeten!

14 april: Efteling

Dagje Efteling.
En gelukkig kunnen we daar ook goed glutenvrij eten!

17 april: Pas op!!!

Ook dit is #glutenvrijuiteten
Op 31 maart bestelde ik een maaltijd, friet en snacks bij Kwalitaria Delifrance Emiclaer. Ik dacht dat ik bij Kwalitaria Lekkerrrr bestelde, daar heb ik altijd goede ervaringen: lekker eten en goed glutenvrij. Maar dat is geen kwalitaria meer, dus ik werd een paar meter doorgestuurd.
Thuisgekomen met mijn bestelling zag dat er gebakken uitjes op mijn terayaki zaten. Er bestaan glutenvrije uitjes, maar toch gingen de alarmbellen rinkelen. Ik belde om te controleren of dit wel glutenvrij was. Nee, en de maaltijd ook niet, de bakplaat is niet glutenvrij. Ze beloofden dat het ‘glutenvrij’ van de website gehaald zou worden, dat ik mij geld teruggestort zou krijgen en dat ik een bon zou krijgen voor een gratis maaltijd. Ondank herinnering van mijn kant, is dit nog steeds niet gebeurd…

18 april: De Boerinn in Kamerik

Paaslunch

25 april: Cafetaria ’t Hoekje in Amersfoort

Friet met glutenvrije kaassoufflé. Besteld bij Cafetaria ’t Hoekje in Amersfoort.

30 april: Citroen & Peper in Amerfsoort

4 mei: Miss Nice Banana in Gouda

Eindelijk bezocht ik Miss Nice Banana, volledig glutenvrije Foodbar in Gouda. Ik at er een heerlijke bagel van Glutenfreebakers en nam een falafel wrap mee voor het avondeten.

15 mei: IJs van Vitelli in Amersfoort

1 van de vele ijsjes bij Vitelli, natuurlijk met glutenvrij hoorntje!

Wil je ook een ijsje met GLUTENVRIJ hoorntje? Kijk dan in mijn lijst IJs met een glutenvrij hoorntje, voor meer dan 300 ijssalons die niet alleen glutenvrij ijs hebben, maar ook glutenvrije hoorntjes!

13 mei: Attractiepark Slagharen

Frietjes en frikadel bij Slagharen.

17 mei: Crazy chef in Loosdrecht

Barbecue op mijn werk. Perfect geregeld door Crazy Cheff. De barbecue links was volledig glutenvrij voor mij. Helaas alleen van het visueel minst aantrekkelijke bordje een foto genomen. In de pakketjes zat zalm. Verder kreeg ik nog een hamburger, een bordje gegrilde groentes, een sateetje en een heerlijk toetje met ananas  en mascarpone.

22 mei: Marks Eethuys in Nieuw Roden

Als afsluiting van de goed verzorgde glutenvrije verjaardag van mijn neefje, kregen we frietjes  en snacks van Marks Eethuys. Mmmm!

27 mei: De Steakerij in Zuidveld

We aten bij volledig glutenvrij buffetrestaurant Het Steakhuis in Zuidveld (Drenthe). Zo fijn om echt alles (!!!) te kunnen pakken. Helaas stopt het buffetrestaurant binnenkort en verhuisd het a la carte restaurant naar Bellingwolde (Groningen).

28 mei: McDonalds Zwolle

Onderweg naar huis vanuit het Noorden des lands stopten we even bij MCDonalds in Zwolle voor een ‘dinch’ (tussen lunch en diner).

3 juni: Zwembad De Octopus in Leusden

Frietje uit schone airfryer bij Zwembad de Octopus  in Leusden.

Frietje uit schone airfryer bij Zwembad de Octopus  in Leusden.

8 juni: Barom in Woudenberg

Terwijl mijn auto bij de garage was, genoot ik even van een lekker kopje koffie met.

22 juni: Hakze in Amersfoort

Oh, wat jammer dat Hakze geen glutenvrije snacks meer heeft!
Maar gelukkig hebben ze nog wel erg lekkere friet.

23 juni: Teamlunch gemaakt door Raw Rood Feast

Teamlunch op mijn werk: volledig glutenvrij! 
Gemaakt door Rawfoodfeast met het lekkerste glutenvrije stokbrood, van Craft coffee & pastry. Het was heerlijk, dank jullie wel 


Nog meer uit eten!

Zoek je zelf een restaurant waar je veilig glutenvrij kunt eten? Kijk eens bij mijn blog Hoe zoek je een restaurant waar je glutenvrij kunt eten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *