Glutenvrij uit eten, tweede helft 2020

Sinds 2018 houd ik bij waar wij uit eten gaan. Omdat er een tijd was dat ik nauwelijks uit eten durfde. Omdat ik nu stiekem toch best vaak buiten de deur eet. Omdat ik anderen ook wil inspireren om zich niet tegen te laten houden!

Deze tweede helft van 2020 gingen wij 14 keer buiten de deur eten, en werden geen enkele keer ziek! In 2020 gingen we minder vaak buiten de deur eten dan daarvoor. Vanwege de corona natuurlijk. Maar anders dan in de eerst helft, hebben we nu wel maaltijden afgehaald. Eerst vond ik het nog een beetje spannend, maar na goed overleg met de kok durfde ik het wel aan.
Onder aan deze blog vind je een link naar de restaurants waar wij in 2019 en 2018 aten en natuurlijk in de eerste helft van 2020.

LET OP: Dat ik ergens glutenvrij heb gegeten zonder ziek te worden, betekent niet dat het altijd goed gaat. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor je eigen glutenvrije dieet. Vraag na, kom voor jezelf op, stel open vragen en vertrouw je onderbuikgevoel.

4 juli: IJs van Vitelli in Amersfoort

IJsje om te vieren dat Mirthe een super goed rapport heeft. Met spikkels!
En daarna volgden nog heel veel ijsjes!

Wil je ook een ijsje met een glutenvrij hoorntje? Kijk dan is bij mijn lijst met alle ijssalons die ook glutenvrije hoorntjes hebben.

8 juli: Alberts in Amersfoort

Dochterlief gaat naar de brugklas. Zodra haar lijst met benodigdheden binnen was, gingen we naar de stad om schoolspullen uit te zoeken. Pfoe, dat was niet makkelijk. Is deze leuk, of liever deze? En als ik nu die met die combineer? En het versier met dit?
Daarna hadden we wel een lekkere lunch verdient. Heerlijk glutenvrij gelunched bij Alberts op de Hof. Zelfs met glutenvrij lekkers bij de thee 😋.

23 juli: Mee eten op de camping in Duitsland

In het hoogseizoen kan je op de camping elke dag mee eten. Elke week is er een andere cateraar. De cateraar in onze eerste week wist goed wat glutenvrij in houdt en maakte speciaal voor ons een volledig glutenvrije maaltijd!
Het was de lekkerste aubergine die ik ooit gegeten heb. Mmmm!

26 juli: Eiscafe Bortolot in Cochem

27 juli: Weer mee-eten op de camping

Andere week, andere kok. Maar deze kok is dieetkok! Hij wist dus perfect wat wel en niet mocht. De Boeuf Bour­guig­non was al gemaakt, maar speciaal voor mij maakte hij een glutenvrije versie. Hij verwachtte al dat Mirthe de Boeuf Bour­guig­non niet lekker zou vinden, dus hij vroeg aan haar wat zij wilde hebben: Glutenvrije pasta met kaas en tomaatjes er naast. Tja, … Om het toch wat uitdagender te maken, kwam hij langs met een bordje met 4 kazen er op. Welke vond zij de lekkerste, welke wilde zij over de pasta?

28 juli: Naturparkzentrum teufelsschlucht

Na een prachtige en spectaculaire wandeling aten we een frietje bij het naturparkzentrum.

31 juli: Cafetaria L&L in Nederhemert

Om de kinderen mee uit wandelen te krijgen, gaan we soms Geo cachen.
Een ‘schat’ ligt in de buurt van cafetaria L&L, waar wij een lekker frietje aten.

2 augustus: ’t Heusdens IJshuys

Heerlijk ijs!
(Helaas geen glutenvrij hoorntje)

4 augustus: Eetcafé Havenzicht in Heusden

Als afsluiting van de vakantie aten we bij Eetcafe Havenzicht.
Op de kaart stond met tekentjes aangegeven welke allergenen in het gerecht zat. Helaas bleef er voor glutenvrij niet veel over. Zelfs het friet werd niet apart gebakken…

Gelukkig wist onze ober veel van glutenvrij (hij had een vriendin met coeliakie) en heeft hij ons perfect geholpen. Ik at een heerlijke vissalade (voorgerecht als hoofdgerecht) en Mirthe had een aangepast kindermenu met knakworstjes.

13 september: McDonalds Joure

Onderweg snack: Glutenvrije hamburger van Mc Donalds.

23 september: Liff in Assen

Eindelijk weer eens afgesproken met mijn vriendin A. Na een mooie standswandeling streken we neer op het terras van Liff. Ik heb er heerlijk gelunched.

20 oktober: Gyros in Amersfoort

Wij zijn deze week aan het klussen. Dat werd gisteren dus een afhaalmaaltijd. Bij Gyros Amersfoort. Lekker en goed glutenvrij!

21 oktober: Citroen en Peper in Amersfoort

Nog een dag klussen, nog een dag afhaal: glutenvrije risotto. 😋

25 november: McDonalds Soesterberg

Na een intensieve ontmoeting, even lekker snacken bij McDonalds.


Nog meer uit eten!

Zoek je zelf een restaurant waar je veilig glutenvrij kunt eten? Kijk eens bij mijn blog Hoe zoek je een restaurant waar je glutenvrij kunt eten?

Komend tijd wil ik o.a. naar MadonnaRauw en Broodatelier in Amersfoort.
Naar 100% glutenvrije restaurants, o.a. Buffetrestaurant De Steakerij in Drenthe en Sync Ok, bakery cafe in Deventer.
En nog veel meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *