Glutenvrij uit eten, eerste kwartaal 2022

Sinds 2018 houd ik bij waar wij uit eten gaan. Omdat er een tijd was dat ik nauwelijks uit eten durfde. Omdat ik nu best vaak buiten de deur eet. Omdat ik anderen ook wil inspireren om zich niet tegen te laten houden!

Dit eerste kwartaal gingen wij 16 keer buiten de deur eten. En we werden geen enkele keer ziek! Onder aan deze blog vind je een link naar de restaurants waar wij de jaren hiervoor aten. Ook zonder ziek te worden!

LET OP:

Dat ik ergens glutenvrij heb gegeten zonder ziek te worden, betekent niet dat het altijd goed gaat. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor je eigen glutenvrije dieet. Vraag na, kom voor jezelf op, stel open vragen en vertrouw je onderbuikgevoel. Onderaan deze blog vind je meer tips om veilig glutenvrij uit eten te gaan en tips om te zoeken naar een restaurant waar je veilig glutenvrij kunt eten.

16 januari: Cafetaria ’t Hoekje in Amersfoort

4 februari: Sauna Soesterberg

Vandaag waren naar Thermen Soesterberg. Ochtendentree, dus geen lunch maar wel een smoothie met glutenvrij taartje. Heerlijk!

5 februari: Grand Café De Haen in Hoevelaken

Ik ben een klompenpad aan het lopen. Halverwege ben ik neergestreken bij Grand Café De Haen. Tot mijn verrassing zit er (zonder te vragen) een glutenvrij ‘koekje’ bij mijn gember thee!

9 februari: Hofje zonder zorgen in Haarlem

Mijn glutenvrije lunch bij Hofje Zonder Zorgen werd bruut verstoord door een telefoontje van dochterlief: “Kom je naar huis? Ik voel me niet lekker.”

Gelukkig had ik thuis nog lekkere broodjes van Craft en maakte mijn eigen feestelijke lunch.
En gelukkig voelt dochter zich al weer een stuk beter!

12 februari: Gyros Amersfoort

18 februari: Café Cartouche in Hilversum

Gisteren hadden we de afscheidsborrel van een fijne collega. Gewoon in de kroeg. Of gewoon…
Wat was het fijn om eindelijk weer in de kroeg af te kunnen spreken! We hadden er allemaal behoefte aan en bleven dus tot sluitingstijd hangen. Tja, en dan heb je toch wat vulling nodig naast al die drank. Dus mijn collega bestelde 2 grote bakken patat, netjes in een aparte frituur gebakken.
Oh, vergeet ik bijna het heerlijke privé borrelplankje dat ik al eerder kreeg met plakjes worst, blokjes kaas en olijfjes.

18 februari: Hakze in Amersfoort

En terwijl ik in de kroeg zat, haalden de kinderen friet bij Hakze.

19 februari: El Dorado in Woudenberg

Koffie ☕ en appeltaart tijdens een mooie wandeling.

19 februari: Brasserie Rodestein in Doorn

Eerst een fijne middag bij Museum Huis Doorn. Daarna naar de overkant voor een traditionele, maar lekkere maaltijd.

27 februari: Sync OK in Deventer

Eindelijk eens naar Sync OK, volledige glutenvrij, vegan en biologisch bakery café in Deventer. Ik had al veel taartjes van ze gegeten, maar ik was er nog nooit geweest. Leuk cafeetje met heerlijke dingen op de kaart voor ontbijt, lunch en lekkers. Wij aten een taartje.

27 februari: Restaurant Pizzeria Pompeï in Amersfoort

Weer eens glutenvrije pizza besteld bij Restaurant Pompei. Mmm!
Wil je ook een glutenvrije pizza? Kijk dan eens in mijn lijstje Pizzeria’s met glutenvrije Pizza’s.

2 maart: lunch bij Bagels & Beans in Utrecht

Helaas had ik een glutenfout en kon niet mee op een dagje weg met mijn schoonzusje en de nichtjes.
Maar gelukkig gingen zij wel naar Utrecht. Lunchen bij Bagels & Beans, dineren bij Mc Donalds en tussendoor heel veel shoppen. Ze hebben het erg gezellig gehad.

2 maart: dineren bij Mc Donalds in Utrecht

4 maart: Dierenpark Amersfoort

Frietjes bij Dierenpark Amersfoort. Bij Restaurant De Buitenplaats kunnen ze glutenvrije frietjes maken en hebben ze glutenvrij brood.

5 maart: Pips Delicious in Leeuwarden


#glutenvrijuiteten bij 100% glutenvrije bakker Pip’s Delicious in Leeuwarden

13 en 16 maart: IJs van Vitelli in Amersfoort

Wil je ook een ijsje met GLUTENVRIJ hoorntje? Kijk dan in mijn lijst IJs met een glutenvrij hoorntje, voor meer dan 300 ijssalons die niet alleen glutenvrij ijs hebben, maar ook glutenvrije hoorntjes!


Nog meer uit eten!

Zoek je zelf een restaurant waar je veilig glutenvrij kunt eten? Kijk eens bij mijn blog Hoe zoek je een restaurant waar je glutenvrij kunt eten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *