Glutenvrij uit eten, eerste helft 2020

Sinds 2018 houd ik bij waar wij uit eten gaan. Omdat er een tijd was dat ik nauwelijks uit eten durfde. Omdat ik nu stiekem toch best vaak buiten de deur eet. Omdat ik anderen ook wil inspireren om zich niet tegen te laten houden!

Deze eerste helft van 2020 gingen wij 15 keer buiten de deur eten, en werden geen enkele keer ziek!

In deze eerste helft van 2020 gingen we minder vaak buiten de deur eten dan daarvoor. Vanwege de corona natuurlijk. Ik wilde wel bestellen/afhalen, maar net als Glutenvrije mama vind ik dat een beetje spannend. Ik wil toch tijdens het eten kunnen navragen als ik iets niet helemaal vertrouw. En daarnaast hadden we een leuk maaltijd-project: Reis om de wereld in 196 gerechten.

Onder aan deze blog vind je een link naar de restaurants waar wij in 2019 en 2018 aten.

LET OP: Dat ik ergens glutenvrij heb gegeten zonder ziek te worden, betekent niet dat het altijd goed gaat. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor je eigen glutenvrije dieet. Vraag na, kom voor jezelf op, stel open vragen en vertrouw je onderbuikgevoel.

15 januari: Fajé catering Hilversum

Cursus op mijn werk. Met als lunch heerlijk belegde broodjes van Faje.

29 januari: Thermen Soesterberg

glutenvrij bij Thermen Soesterberg

Heerlijk glutenvrij geluncht bij Thermen Soesterberg. Natuurlijk kon ik geen foto maken, maar de salade met blauwe kaas, witlof en walnoten was lekker!

31 januari: Ikea Amersfoort

18 februari: werklunch Hilversum

En weer een bijeenkomst met lunch op mijn werk.
Een andere cateraar dan normaal. Maar welke het was, weet ik niet.

27 februari: The Welsh Bakestone in Den Haag

Smullen bij de glutenvrije bakker The Welsh Bakestone in Den Haag/Scheveningen: Pizza, taartjes, mmm!
Helaas bestaat de lunchroom nu niet meer, maar je kan nog altijd wel bestellen en afhalen/laten bezorgen.

8 maart: Chalet Helenaheuvel in Doorn

Halverwege een mooie wandeling streken we neer bij Chalet Helenaheuvel. En tot onze verrassing hadden ze meerdere soorten glutenvrij gebak!

11 maart: IJs van Vitelli in Amersfoort

Eerste ijsje van het jaar!
(En er volgden nog heel veel!)

Wil je ook een ijsje met een glutenvrij hoorntje? Kijk dan is bij mijn lijst met alle ijssalons die ook glutenvrije hoorntjes hebben.

3 april: Glutenvrije bakkers

Mijn verjaardag!
Door de corona-maatregelen mochten mijn vrienden en familie niet bij mij komen om een feestje te vieren. Daarom liet ik bij hen allen taartjes bezorgen! Van de glutenvrije ondernemers van Nederland, om hen te steunen in deze moeilijke tijd. Mijn vrienden en familie wonen verspreid over het land. Dat zijn dus veel verschillende ondernemers en veel verschillende gebakjes.
In mijn blog van die dag lees je meer over de gebakjes en waar ze vandaan kwamen.

7 april: Domino’s

Voor het eerst in mijn glutenvrije leven, bestelde ik pizza ?!

30 mei: McDonalds Nijkerk

12 juni: Het Lokaal in Amersfoort

Een kop koffie na het roeien werd uitgebreid tot en met de lunch.

Het broodje is op de foto nauwelijks te zien en was eerlijk gezegd ook een beetje droog. Maar het beleg, het fijne terras en de aardige bediening maakten alles goed!

23 juni: friet met snack van Kwalitaria Lekerrr in Amersfoort

Tijdens een dagje Dierenpark eten we vaak een frietje bij Oma’s eethuis. Helaas, de man achter de balie vertelde dat ze testen hadden laten doen en dat de keuken te klein is om friet te bereiden voor mensen met coeliakie. Voorheen hebben we nooit last gehad, toch besloten we om naar huis te gaan en friet te halen bij Kwalitaria Lekkerrr. Met glutenvrije snack. Dat is dan wel weer een voordeel ten opzichte van het Dierenpark.

24 juni: Hoeve Ravenstein in Baarn

Even bijpraten met een oud-collega onder het genot van een kop thee en een gebakje.

28 juni: Eetcafe de Dorpskern in Hijken (Drenthe)

Na een gezellige borrel ter ere van de verjaardag van mijn schoonvader, wilden we allemaal nog niet naar huis. Gelukkig konden we terecht voor een eenvoudige, maar lekkere maaltijd bij Eetcafé de Dorpskern. Op gepaste afstand, op het terras. Een glutenvrije schnitzel voor mij en twee glutenvrije frikadellen voor Mirthe. Met frietjes en salade natuurlijk!

28 juni: McDonalds Waalwijk

1 keer per jaar gaan wij op studiedag (= dagje vrij voor de kinderen) naar een pretpark. In de hoop dat het dan lekker rustig is en we weinig wachttijd in rijen hebben. Helaas, dit jaar in de Efteling ging dat niet op. Bij de Baron stonden we een uur in de rij. Bij Joris en de Draak zelfs 1,5 uur! Bij Max & Morritz, Droomvlucht en de Piranha (4x) gelukkig korter. Maar ondanks het vele wachten was het erg leuk, ons dagje Efteling! En zelfs het sprookjesbos vonden onze kinderen nog steeds leuk.

Bij de Efteling schijn je goed glutenvrij te kunnen eten. Maar daar hadden wij geen tijd voor ;-). (En we hadden onze eigen broodjes mee). Dus reden we op de terugweg langs de McDonalds voor een frietje. En ik at thuis een salade.

Nog meer uit eten!

Zoek je zelf een restaurant waar je veilig glutenvrij kunt eten? Kijk eens bij mijn blog Hoe zoek je een restaurant waar je glutenvrij kunt eten?

Komend tijd wil ik o.a. naar Madonna, de Griek hier om de hoek, Rauw en Broodatelier in Amersfoort.
Naar 100% glutenvrije restaurants  Buffetrestaurant De Steakerij in Drenthe en Sync Ok, bakery cafe in Deventer.
En nog veel meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*