Uitsluitend glutenvrij (100% glutenvrij)

Er komen steeds meer gelegenheden waar je glutenvrij kan eten. Of glutenvrije artikelen kan halen. Maar haast nog fijner: Er komen ook steeds meer gelegenheden die 100% glutenvrij zijn! Waar je zo binnen kan lopen. Geen rekening hoeven houden met kruisbesmetting. Niet opmerkzaam hoeft te zijn op dat beruchte koekje bij de koffie. Heerlijk!

Hieronder vind je een lijst met gelegenheden waar je onbezorgd een kopje koffie met iets lekkers kan nemen. Of iets meenemen voor thuis. Hebben jullie aanvullingen? Stuur mij een berichtje en ik voeg ze toe.

Al deze accommodaties kan je ook vinden op de kaart 100% glutenvrij.
Op mijn website staan een aantal van dat soort glutenvrije kaarten, met ijsjes, kibbeling en winkels en restaurants die volledig glutenvrij zijn. Je vindt ze in mijn blog Glutenvrije kaarten.

LET OP: Deze accommodaties vond ik via websites en social media. Kijk zelf voor de zekerheid of de locatie daadwerkelijk 100% glutenvrij is en of hij nog wel open is.

NEDERLAND

Groningen
Friesland
Drenthe
Noord-Holland
Zuid-Holland
Utrecht
Overijssel
Gelderland
Noord-Brabant
Limburg

En…

Daarnaast zijn er nog een aantal grote glutenvrije winkels en veel kleine bedrijfjes die vanuit huis werken. Mensen waar je een glutenvrij taart, of iets anders, kan bestellen. Je vindt ze op mijn pagina Links: TE KOOP

Daarnaast zijn er nog heel veel restaurants die heel goed met het glutenvrije dieet om gaan. Hoe vind je die? Je leest het hier.

Tenslotte kan je ook je glutenvrije lekkers thuis laten bezorgen. Via de 44 webwinkels waar je glutenvrij kan bestellen.


EUROPA

Belgie
Bosnië-Herzegovina
Denemarken
Duitsland
Estland
Frankrijk

Deze, en andere glutenvrije adresjes kan je op de kaart vinden van Because gus.

Griekenland
Hongarije
Italië
Letland
Noorwegen
Oostenrijk
Portugal
Polen

Kijk voor andere locaties waar je goed kan eten op deze kaart van Menu Bez Glutenu.

Slovenie

Kijk voor andere locaties waar je goed glutenvrij kan eten op de website moja-celiakija.

Spanje
Tsjechie
United Kingdom

De meeste van deze adresjes heb ik gevonden op My gf guide -> fully gluten-free london restaurants cafes bakeries. Je vind er ook andere restaurants waar je goed glutenvrij kan eten (maar die niet 100% glutenvrij zijn).

Zweden

Niet Europa, stiekem toch toegevoegd:


​Als jullie aanvullingen hebben op bovenstaande lijst, dan hoor ik ze graag!

Laatst bijgewerkt op 10 feb. 2020

59 antwoorden naar “Uitsluitend glutenvrij (100% glutenvrij)”

 1. Mirjam, als het echt een 100% glutenvrije kaart moet zijn hoort Ampersand in Haarlem er niet op. Als het gaat om 90% van de kaart en vooral veilig glutenvrij dan hoort ook Seayou in Velsen-Noord er zeker op.

 2. Pingback: (Food) festivals | Ik ben glutenvrij

 3. Pingback: Update: Mijn (glutenvrije) voornemens | Ik ben glutenvrij

 4. Pingback: (Goede) glutenvrije voornemens 2016 | Ik ben glutenvrij

 5. Pingback: Facebookberichten | Ik ben glutenvrij

 6. Pingback: #wijbloggenglutenvrij: extra (glutenvrij) verwend worden op vakantie | Ik ben glutenvrij

 7. Zou je ook locaties in Thessaloniki (Griekenland) erbij kunnen vinden? Ik ga daar voor een halfjaar studeren en vind het best wel spannend met eten…

 8. Hey Mirjam, ik begin binnenkort met een glutenvrij vakantiehuis in Zeeuws-Vlaanderen. We gaan ook gebak voorzien (als alles goed gaat 🙂 ) en hopelijk gaan we ook etentjes etc organiseren. Ik weet niet of dit in één van de twee lijstjes past maar ik dacht, ik laat het weten 🙂 .

 9. Pingback: Facebook berichten sept. ’16 | Ik ben glutenvrij

 10. In duitsland en dicht bij de grens regio Roermond /Posterholt bevindt zich Foodies+das, een winkel waar alles glutenvrij en het meeste ook lactosevrij is. Plus super advies!
  Clemensstrasse 64, 52525 Waldfeucht-Braunsrath
  Misschien kun je dit aan je lijst toevoegen, aangezien het voor menden uit Limburg een aanrader kan zijn.

 11. Mijn jongste zusje en ik zijn overgevoelig voor gluten en ik mag ook geen lactose en moet voorzichtig zijn met suiker. Ons middelste zusje heeft gelukkig nergens last van. Toen we – zoals ieder jaar – op vakantie in Drenthe waren gingen we gedrieën voor een High Tea naar 'Tea Time' in Echten. Gevestigd in een landhuis en geheel in Engelse stijl. Een feestje om daar te komen. Ze hadden voor ons alle drie apart heerlijke scones, sandwiches en ander lekkers. We voelden ons werkelijk graag geziene gasten. Een aanrader!

 12. Pingback: Glutenvrije tips voor (Europese) steden | Ik ben glutenvrij

 13. Hi! Ik heb een 100% glutenvrij restaurantje gevonden op Aruba! Naast het zwembad Aqua Windies zit nu een tacorestaurant ODB’s en het is helemaal glutenvrij!! Alles wat op het menu staat is zonder gluten en in de keuken is er dus ook niets met gluten. Alle taco’s zijn van mais gemaakt en het is erg lekker en goed betaalbaar 🙂 Ze hebben kip, beef, pork en vis taco’s. Ze gebruiken voor het paneren glutenvrije panko. Het is erg lekker en de eigenaren zijn supervriendelijk

 14. Pingback: Facebook berichten juni ’19 | Ik ben glutenvrij

 15. Pingback: Glutenvrije webwinkels | Ik ben glutenvrij

 16. Pingback: Lijst: Glutenvrij op vakantie | Ik ben glutenvrij

 17. Pingback: Glutenvrije kibbeling | Ik ben glutenvrij

 18. Hoihoi!
  Wat fijn om zo’n lijst te hebben 🙂

  Ik heb er nog twee..

  In Drenthe, in het dorpje Klijndijk, heb je een restaurant dat Thijs & Aafke heet. Dit is een buffetrestaurant en zij organiseren 2x per jaar een 100% glutenvrij buffet! Echt heerlijk en een hele grote aanrader!

  En in Overijssel, in het dorpje Haaksbergen, zit ijssalon Paul Wildering. Hier is bijna al het schepijs glutenvrij en zij hebben glutenvrije hoorntjes. Ook het softijs is glutenvrij

  Nogmaals, heel prettig dat je zo’n lange lijst hebt gemaakt!!!

 19. Pingback: Dagvers glutenvrij brood, waar koop je het? | Ik ben glutenvrij

 20. Pingback: Glutenvrije zomer! | Ik ben glutenvrij

 21. Pingback: Coeliakie coach: Sans gluten à Paris! - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij

 22. Pingback: Facebook berichten mrt '19 - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij

 23. Albraciere ( Italie, sirmione (even de plaatsnaam aanpassen) )kunnen alle gerechten van de kaart glutenvrij maken, wat top is, maar ze maken er ook alles mèt gluten. Denk dat hij dat niet in je lijstje hoort, maar het blijft een topper!

  In het café van hoeve ravenstein worden ook glutenvolle producten geserveerd. Volgens mij hoort hij dan ook niet in het rijtje thuis.

 24. Hi Mirjam, ik wilde even melden dat ze bij Bijzonder in Limburg ook glutenvolle producten serveren. De Brothbar is inderdaad wel 100% glutenvrij.

  • Ik weet het, maar tot voor kort deed ze nog wel bijvoorbeeld op zondag. Vandaag dat ik haar er nog even bij had laten staan. Net als Roos in Sittard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*