Uitsluitend glutenvrij

gebaksjuwelier01

Er komen steeds meer gelegenheden waar je glutenvrij kan eten. Of glutenvrije artikelen kan halen. Maar haast nog fijner: Er komen ook steeds meer gelegenheden die uitsluitend glutenvrij zijn! Waar je zo binnen kan lopen. Geen rekening hoeven houden met kruisbesmetting. Niet opmerkzaam hoeft te zijn op dat beruchte koekje bij de koffie. Heerlijk!

Hieronder vind je een lijst met gelegenheden waar je onbezorgd een kopje koffie met iets lekkers kan nemen. Of iets meenemen voor thuis. Hebben jullie aanvullingen? Stuur mij een berichtje en ik voeg ze toe. (Locaties in de rest van Europa zijn ook welkom).

Nederland

Groningen

Drenthe

 • Assen: Ruttmans, glutenvrije winkel Groningerstraat 17

Gelderland

Noord-Holland

Zuid-Holland

Noord-Brabant

Limburg

Belgie

 • Senza, winkel in Houthallen (Belgie)
 • Warme bakker Zonder Gluten in Antwerpen (Belgie)
 • Bistro Murni, restaurant in Antwerpen (Belgie)
 • Biota in Gent (Belgie). Ontbijt, brunch, lunch en sweets!
 • Mangia Bene in Mol (Belgie). Glutenvrij shoppen en snacken.
 • Glutenvrije super in Lanaken.

United Kingdom

Frankrijk

Duitsland

Oostenrijk

Italie

Spanje

Polen

Tsjechie

Bulgarije

​Als jullie aanvullingen hebben op bovenstaande lijst, dan hoor ik ze graag!

Tenslotte

Daarnaast zijn er nog een aantal grote glutenvrije winkels en veel kleine bedrijfjes die vanuit huis werken. Mensen waar je een glutenvrij taart, of iets anders, kan bestellen. Je vindt ze op mijn pagina Links: TE KOOP

Tenslotte zijn er in Nederland een aantal restaurants die bijna glutenvrij zijn:

“De keuze is op glutenvrij is vanwege mijn coeliakie zo gekomen. We waren van 1 december 2015 tot 1 april 2016 geheel glutenvrij. Omdat wij hier heel erg te maken hebben met een seizoensbedrijf en er in de zomer heel veel toeristen Nieuwkoop bezoeken moest ik een afweging gaan maken. Of ik kies er voor om de lunchkaart glutenvrij te maken zodat het nog geheel glutenvrij is en daardoor ook voor mensen met coeliakie aantrekkelijk is of ik kies ervoor om een aantal producten gluten bevattend te gaan gebruiken voor de fietsers, wandelaars en pleziervaart hier gebruik van kan maken.

Wat wij nu in huis hebben aan gluten is appeltaart, bitterballen en brood. De rest van de producten zijn allemaal glutenvrij.

Natuurlijk komt er ook een probleem bij kijken en dat is de kruisbesmetting. We hebben een aparte oven, frituur en hoekje waar de gluten bevattende producten worden gemaakt. Daarnaast hebben we aparte snijplanken en messen. In de keuken wordt ook netjes elke keer de handen gewassen na aanraken van gluten producten. Het is ook fijn dat ik zelf weet waar het allemaal fout kan gaan en gebruik deze informatie ook om het zo goed mogelijk te laten verlopen.”

Laatst bijgewerkt op 29 september 2017

Deze vind je misschien ook interessant

20 reacties op “Uitsluitend glutenvrij

 1. Mirjam, als het echt een 100% glutenvrije kaart moet zijn hoort Ampersand in Haarlem er niet op. Als het gaat om 90% van de kaart en vooral veilig glutenvrij dan hoort ook Seayou in Velsen-Noord er zeker op.

 2. Pingback: (Food) festivals | Ik ben glutenvrij

 3. Pingback: Update: Mijn (glutenvrije) voornemens | Ik ben glutenvrij

 4. Pingback: (Goede) glutenvrije voornemens 2016 | Ik ben glutenvrij

 5. Pingback: Facebookberichten | Ik ben glutenvrij

 6. Pingback: #wijbloggenglutenvrij: extra (glutenvrij) verwend worden op vakantie | Ik ben glutenvrij

 7. Zou je ook locaties in Thessaloniki (Griekenland) erbij kunnen vinden? Ik ga daar voor een halfjaar studeren en vind het best wel spannend met eten…

 8. Hey Mirjam, ik begin binnenkort met een glutenvrij vakantiehuis in Zeeuws-Vlaanderen. We gaan ook gebak voorzien (als alles goed gaat 🙂 ) en hopelijk gaan we ook etentjes etc organiseren. Ik weet niet of dit in één van de twee lijstjes past maar ik dacht, ik laat het weten 🙂 .

 9. Pingback: Facebook berichten sept. ’16 | Ik ben glutenvrij

 10. In duitsland en dicht bij de grens regio Roermond /Posterholt bevindt zich Foodies+das, een winkel waar alles glutenvrij en het meeste ook lactosevrij is. Plus super advies!
  Clemensstrasse 64, 52525 Waldfeucht-Braunsrath
  Misschien kun je dit aan je lijst toevoegen, aangezien het voor menden uit Limburg een aanrader kan zijn.

 11. Mijn jongste zusje en ik zijn overgevoelig voor gluten en ik mag ook geen lactose en moet voorzichtig zijn met suiker. Ons middelste zusje heeft gelukkig nergens last van. Toen we – zoals ieder jaar – op vakantie in Drenthe waren gingen we gedrieën voor een High Tea naar 'Tea Time' in Echten. Gevestigd in een landhuis en geheel in Engelse stijl. Een feestje om daar te komen. Ze hadden voor ons alle drie apart heerlijke scones, sandwiches en ander lekkers. We voelden ons werkelijk graag geziene gasten. Een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *