Uitsluitend glutenvrij (100% glutenvrij)

gebaksjuwelier01

Er komen steeds meer gelegenheden waar je glutenvrij kan eten. Of glutenvrije artikelen kan halen. Maar haast nog fijner: Er komen ook steeds meer gelegenheden die 100% glutenvrij zijn! Waar je zo binnen kan lopen. Geen rekening hoeven houden met kruisbesmetting. Niet opmerkzaam hoeft te zijn op dat beruchte koekje bij de koffie. Heerlijk!

Hieronder vind je een lijst met gelegenheden waar je onbezorgd een kopje koffie met iets lekkers kan nemen. Of iets meenemen voor thuis. Hebben jullie aanvullingen? Stuur mij een berichtje en ik voeg ze toe. (Locaties in de rest van Europa zijn ook welkom).

NEDERLAND

Groningen

Drenthe

 • Assen: Ruttmans, glutenvrije winkel Groningerstraat 17

Noord-Holland

Zuid-Holland

Utrecht

Gelderland

Noord-Brabant

Limburg

En…

Daarnaast zijn er nog een aantal grote glutenvrije winkels en veel kleine bedrijfjes die vanuit huis werken. Mensen waar je een glutenvrij taart, of iets anders, kan bestellen. Je vindt ze op mijn pagina Links: TE KOOP

Daarnaast zijn er nog heel veel restaurants die heel goed met het glutenvrije dieet om gaan. Hoe vind je die? Je leest het hier.


Belgie

United Kingdom

Denemarken

Duitsland

Frankrijk

Deze, en andere glutenvrije adresjes kan je op de kaart vinden van Because gus

Oostenrijk

Italie

Spanje

Portugal

 • Glutenvrije bakker Zarzuela in Lissabon

Slovenie

 • glutenvrije bakker in Lesce

Polen

Tsjechie

Bulgarije

​Als jullie aanvullingen hebben op bovenstaande lijst, dan hoor ik ze graag!

 

Laatst bijgewerkt op 24 februari 2018

Deze vind je misschien ook interessant

23 reacties op “Uitsluitend glutenvrij (100% glutenvrij)

 1. Mirjam, als het echt een 100% glutenvrije kaart moet zijn hoort Ampersand in Haarlem er niet op. Als het gaat om 90% van de kaart en vooral veilig glutenvrij dan hoort ook Seayou in Velsen-Noord er zeker op.

 2. Pingback: (Food) festivals | Ik ben glutenvrij

 3. Pingback: Update: Mijn (glutenvrije) voornemens | Ik ben glutenvrij

 4. Pingback: (Goede) glutenvrije voornemens 2016 | Ik ben glutenvrij

 5. Pingback: Facebookberichten | Ik ben glutenvrij

 6. Pingback: #wijbloggenglutenvrij: extra (glutenvrij) verwend worden op vakantie | Ik ben glutenvrij

 7. Zou je ook locaties in Thessaloniki (Griekenland) erbij kunnen vinden? Ik ga daar voor een halfjaar studeren en vind het best wel spannend met eten…

 8. Hey Mirjam, ik begin binnenkort met een glutenvrij vakantiehuis in Zeeuws-Vlaanderen. We gaan ook gebak voorzien (als alles goed gaat 🙂 ) en hopelijk gaan we ook etentjes etc organiseren. Ik weet niet of dit in één van de twee lijstjes past maar ik dacht, ik laat het weten 🙂 .

 9. Pingback: Facebook berichten sept. ’16 | Ik ben glutenvrij

 10. In duitsland en dicht bij de grens regio Roermond /Posterholt bevindt zich Foodies+das, een winkel waar alles glutenvrij en het meeste ook lactosevrij is. Plus super advies!
  Clemensstrasse 64, 52525 Waldfeucht-Braunsrath
  Misschien kun je dit aan je lijst toevoegen, aangezien het voor menden uit Limburg een aanrader kan zijn.

 11. Mijn jongste zusje en ik zijn overgevoelig voor gluten en ik mag ook geen lactose en moet voorzichtig zijn met suiker. Ons middelste zusje heeft gelukkig nergens last van. Toen we – zoals ieder jaar – op vakantie in Drenthe waren gingen we gedrieën voor een High Tea naar 'Tea Time' in Echten. Gevestigd in een landhuis en geheel in Engelse stijl. Een feestje om daar te komen. Ze hadden voor ons alle drie apart heerlijke scones, sandwiches en ander lekkers. We voelden ons werkelijk graag geziene gasten. Een aanrader!

 12. Pingback: Glutenvrije tips voor (Europese) steden | Ik ben glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *