Uitsluitend glutenvrij (100% glutenvrij)

gebaksjuwelier01

Er komen steeds meer gelegenheden waar je glutenvrij kan eten. Of glutenvrije artikelen kan halen. Maar haast nog fijner: Er komen ook steeds meer gelegenheden die 100% glutenvrij zijn! Waar je zo binnen kan lopen. Geen rekening hoeven houden met kruisbesmetting. Niet opmerkzaam hoeft te zijn op dat beruchte koekje bij de koffie. Heerlijk!

Hieronder vind je een lijst met gelegenheden waar je onbezorgd een kopje koffie met iets lekkers kan nemen. Of iets meenemen voor thuis. Hebben jullie aanvullingen? Stuur mij een berichtje en ik voeg ze toe. (Locaties in de rest van Europa zijn ook welkom).

Al deze accomodaties kan je ook vinden op de kaart 100% glutenvrij.

NEDERLAND

Groningen:

Friesland

Drenthe

Noord-Holland

Zuid-Holland

Utrecht

Overijssel

Gelderland

Noord-Brabant

Limburg

En…

Daarnaast zijn er nog een aantal grote glutenvrije winkels en veel kleine bedrijfjes die vanuit huis werken. Mensen waar je een glutenvrij taart, of iets anders, kan bestellen. Je vindt ze op mijn pagina Links: TE KOOP

Daarnaast zijn er nog heel veel restaurants die heel goed met het glutenvrije dieet om gaan. Hoe vind je die? Je leest het hier.


Belgie

Bulgarije

Denemarken

Duitsland

Frankrijk

Deze, en andere glutenvrije adresjes kan je op de kaart vinden van Because gus

Hongarije

Italie

Letland

Oostenrijk

Portugal

 • Glutenvrije bakker Zarzuela in Lissabon
 • Com Cuore in Porto

Polen

Kijk voor andere locaties waar je goed kan eten op deze kaart van Menu Bez Glutenu.

Slovenie

Spanje

Tsjechie

United Kingdom


​Als jullie aanvullingen hebben op bovenstaande lijst, dan hoor ik ze graag!

Laatst bijgewerkt op 31 juli 2018

28 thoughts on “Uitsluitend glutenvrij (100% glutenvrij)

 1. Mirjam, als het echt een 100% glutenvrije kaart moet zijn hoort Ampersand in Haarlem er niet op. Als het gaat om 90% van de kaart en vooral veilig glutenvrij dan hoort ook Seayou in Velsen-Noord er zeker op.

 2. Pingback: (Food) festivals | Ik ben glutenvrij

 3. Pingback: Update: Mijn (glutenvrije) voornemens | Ik ben glutenvrij

 4. Pingback: (Goede) glutenvrije voornemens 2016 | Ik ben glutenvrij

 5. Pingback: Facebookberichten | Ik ben glutenvrij

 6. Pingback: #wijbloggenglutenvrij: extra (glutenvrij) verwend worden op vakantie | Ik ben glutenvrij

 7. Zou je ook locaties in Thessaloniki (Griekenland) erbij kunnen vinden? Ik ga daar voor een halfjaar studeren en vind het best wel spannend met eten…

 8. Hey Mirjam, ik begin binnenkort met een glutenvrij vakantiehuis in Zeeuws-Vlaanderen. We gaan ook gebak voorzien (als alles goed gaat 🙂 ) en hopelijk gaan we ook etentjes etc organiseren. Ik weet niet of dit in één van de twee lijstjes past maar ik dacht, ik laat het weten 🙂 .

 9. Pingback: Facebook berichten sept. ’16 | Ik ben glutenvrij

 10. In duitsland en dicht bij de grens regio Roermond /Posterholt bevindt zich Foodies+das, een winkel waar alles glutenvrij en het meeste ook lactosevrij is. Plus super advies!
  Clemensstrasse 64, 52525 Waldfeucht-Braunsrath
  Misschien kun je dit aan je lijst toevoegen, aangezien het voor menden uit Limburg een aanrader kan zijn.

 11. Mijn jongste zusje en ik zijn overgevoelig voor gluten en ik mag ook geen lactose en moet voorzichtig zijn met suiker. Ons middelste zusje heeft gelukkig nergens last van. Toen we – zoals ieder jaar – op vakantie in Drenthe waren gingen we gedrieën voor een High Tea naar 'Tea Time' in Echten. Gevestigd in een landhuis en geheel in Engelse stijl. Een feestje om daar te komen. Ze hadden voor ons alle drie apart heerlijke scones, sandwiches en ander lekkers. We voelden ons werkelijk graag geziene gasten. Een aanrader!

 12. Pingback: Glutenvrije tips voor (Europese) steden | Ik ben glutenvrij

 13. Hi! Ik heb een 100% glutenvrij restaurantje gevonden op Aruba! Naast het zwembad Aqua Windies zit nu een tacorestaurant ODB’s en het is helemaal glutenvrij!! Alles wat op het menu staat is zonder gluten en in de keuken is er dus ook niets met gluten. Alle taco’s zijn van mais gemaakt en het is erg lekker en goed betaalbaar 🙂 Ze hebben kip, beef, pork en vis taco’s. Ze gebruiken voor het paneren glutenvrije panko. Het is erg lekker en de eigenaren zijn supervriendelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *