Glutenvrij uit eten 4e kwartaal 2023

Er was een tijd dat ik nauwelijks uit eten durfde. Dat ik al misselijk werd voordat ik überhaupt een hap gegeten had. Misselijk van angst om ziek te worden.

Ik besloot dat ik dat niet wilde. Ik besloot dat ik weer wilde genieten van uit eten gaan. Sinds 2018 houd ik bij waar wij uit eten gaan. Omdat ik nu best vaak buiten de deur eet. Omdat ik anderen ook wil inspireren om zich niet tegen te laten houden.

Dit vierde kwartaal van 2023 ging ik 16 keer uit eten. En ik werd geen enkele keer ziek! Onder aan deze blog vind je een link naar de restaurants waar wij de jaren hiervoor aten. Ook bijna allemaal zonder ziek te worden!

LET OP: Dat ik ergens glutenvrij heb gegeten zonder ziek te worden, betekent niet dat het altijd goed gaat. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor je eigen glutenvrije dieet. Lees ook mijn blog Vier tips om glutenvrij uit eten te gaan.

6 oktober: Pumpkin spice cakejes bij Koselig in Amersfoort

7 oktober: Gebak en lunch bij Op Maarhuizen in Winsum

Prachtige plek, gezellige familiedag, heerlijk eten bij Op Maarhuizen bij Winsum (Groningen).

8 oktober: Frietjes bij McDonalds Lelystad

Op de terugweg even langs de Mac. Helaas hebben ze geen glutenvrije salades meer, behalve de side salade en die was op….

21 oktober: Pizza bij Woodstone pizza in Haarlem

Pizza bij Woodstone pizza in Haarlem! Ze hebben een aparte oven voor glutenvrij.

22 oktober: Lunch en brownie bij museum STRAAT in Amsterdam

Lunch en chocomel met gebak bij museum STRAAT in Amsterdam. Wat een lieve vrouw, die zo goed voor zorgde dat wij een lekkere lunch kregen!

27 oktober: High Tea bij de Gebaksjuwelier in Culemborg

Nu is ook Mirthe groter dan ik ben. Daarom gingen we naar de glutenvrije bakkerij Gebaksjuwelier voor een heerlijke high tea.

De eerste keer dat ik Paula onmoette schreef ik achteraf: “Met buikpijn kwam ik bij Paula vandaan… Niet omdat er toch per ongeluk gluten in het eten zat. Maar omdat het zo verschrikkelijk lekker was en ik iets te veel gegeten heb.”

Zo voel ik me nu weer…

3 november: cupcake Koselig in Amersfoort

Weer even bijpraten onder het genot van een kop gemberthee en een lekker speculaas cupcake bij volledig glutenvrije lunchroom Koselig Amersfoort. Jammer genoeg 1 van de laatsten: Klasien gaat stoppen… 🥲

12 november: Lunch bij Centraal Ketelhuis in Amersfoort

Leuk concept: 3 broodjes met verschillende soorten beleg. Ook glutenvrij dus!

17 november: Frietjes en snack van Hakze Amersfoort

19 november: Dara in Amersfoort

Gisteravond aten mijn ouders en ik erg lekker bij Restaurant Dara. Smaakexplosies en totaal geen angst over gluten.

24 november: Lunch bij Koselig in Amersfoort

Laatste lunch bij Koselig Amersfoort 🥲

9 december: Pommes Frites in Hoog Catherijne Utrecht

Shoppen in Hoog Catharijne en halverwege een frietje bij Pommes Frites.

10 december: Indisch van New Tandoor Gouda

Na het verjaardagsfeestje van mijn nichtje bestelden we Indisch. Volledig glutenvrij en vega en erg lekker!

10 december: Friet en glutenvrije frikandel van Snakchuys Haastrecht

Voor de kinderen bestelden we glutenvrije friet (en glutenvrije frikandel) er bij.

13 december: Glutenvrije hartige wafel bij Wanna Waffle in Zwolle

Heerlijke glutenvrije hartige wafel met humus bij Wanna Waffle in Zwolle.

30 december: Oliebol bij Fluit & Kruid in Putten

Oh wat een leuke en gezellige zaak hebben de dames van Fluit en Kruid neergezet! Volledig glutenvrij! Toen ik vanmiddag aan kwam, waren ze volop bezig met oliebollen bakken. Hectisch en gezellig en toch namen ze de tijd om even met mij te kletsen.

Binnenkort kom ik terug, met mijn dochter, voor een high tea.

Nog meer uit eten!

Zoek je zelf een restaurant waar je veilig glutenvrij kunt eten? Kijk eens bij mijn blog Hoe zoek je een restaurant waar je glutenvrij kunt eten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *