Bakjeseten is een hele tafel vol met bakjes, en iedereen kiest zelf uit wat hij/zij lekker vindt. Ik plaatste al een keer een leuk lijstje met voorbeelden. En nu komen de foto’s! Maaike en ik plaatsen regelmatig op facebook een foto met de hachtag bakjeseten. Nu verzameld!
Mirjam: quinoa salade
Met deze keer in de bakjes:
- gekookte quinoa
- spinazie
- paprika
- tomaat
- geraspte kaas
- olijven
- ananas
- blokjes kaas
- appel
- peer
- komkommer
- olie en azijn
Mirjam: courmetten
Met deze keer in de bakjes:
- visschotel (niet op de foto)
- mini sla-vinkjes
- tomaatjes
- komkommer
- maiskolfjes
- beslag voor omelet
- champignons
- paprika
- lente-uitje
- beslag voor pannenkoekjes
- Geraspte aardappel voor mininrösti
- schrijfjes aardappel
- wortel
Mirjam: nasi
Met deze keer in de bakjes:
- gebakken ei
- gekookt ei
- zelfgemaakte atjar
- gebakken uitjes van VA Foods
- seroendeng
- sambal
- komkommer
- wortels
- kroepoer
- en natuurlijk Nasi met kruiden van Beltane gekregen van Het Glutenvrije Kookhoekje
Maaike: wraps
Nathalie: Pizza
Mirjam: Kaasfondue
Met deze keer in de bakjes:
- brocoli
- bloemkool
- paprika
- komkommer
- tomaatjes
- wortel
- glutenvrij brood
- en natuurlijk kaasfondue
Maaike: Doe het zelf salade met rostirondjes
Met deze keer in de bakjes:
- Ei
- Komkommer
- Kerstomaatjes
- Brie
- Avocado
- Mango
- Octopus (uit corfu gekregen van oma)
- Mais
- Basilicum
- En sla natuurlijk
Maaike: restjes uit de vriezer
Mirjam: restjes uit de koel- en voorraadkasten
Mirjam: Werklunch
Zelfs #bakjeseten op mijn werk, waar de kinderen niet bij zijn.
Met deze keer in de bakjes:
- pompoenmuffin
(Het recept kan je vinden op de site van Jeandrine: http://www.jeandrine.nl/cake/ -> Bijna onderaan staat het recept voor de pompoencake. Ik maakte er cupcakes van en deed de helft met rozijntjes ipv walnoten.) - krieltjes
- komkommer
- kaas
- wortel
Dank je wel Maaike, Simone en Nathalie voor de inspirerende maaltijden en leuke foto’s.
Meer bakjeseten!
- bakjes eten: Keuze pasta, taco’s, springrolls, courmet, mini rijsttafel
- bakjes eten deel 3: papadums, nasi, tortilla’s, pasta-salade, broodje falafel, fondue en springrols.
- bakjes eten deel 4: picknick, keuzesalade, ontbijt, witlof salade, gourmetten, paaslunch, poke bowl, taco’s, borrel en keuze pasta.
Bij ons is bakjes eten: Taco’s (eerst even opwarmen in de oven)
in de bakjes zit:
tomaat in stukjes
paprika in stukjes
sla
gebakken gehakt gekruid met knoflook, djinten en zout
creme fraiche
bruine bonen
chili saus
maïskorrels
Heerlijk en iedereen kan ze vullen op de manier hij/zij wil!
Dat eten wij ook regelmatig Hella. Lekker he?
Groetjes, Mirjam
Pingback: Winweek ’10 jaar glutenvrij’ – dag 3: Taiyari tortilla's - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij
Pingback: Bakjes-eten | Ik ben glutenvrij
Pingback: Glutenvrije spelletjes-avond! - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij