Op zaterdag gingen we barbecueen bij mijn schoonzusje.
Dit vind ik altijd een beetje eng, aangezien er ook mensen bij waren die ik niet ken (en die niet beseffen hoe strikt het glutenvrije dieet moet).
Hoe deden we dit?
- Manlief stond achter de barbecue. Hij gebruikte een aluminium barbecue-bakje voor het glutenvrije vlees. Hij zorgde dat het niet-glutenvrije vlees niet in aanraking kwam met ons vlees (en hij gebruikte natuurlijk een andere tang hiervoor).
- Er was pasta-salade, couscoussalade en stokbrood. Hier konden wij natuurlijk niet van eten.
- Gelukkig waren er voor ons afgedekte bakjes met rauwkost en quiche. Zelf hadden we broodjes mee, chiabatta’s van Schar.
- Ik had ook nog sla mee, maar ben er niet aan toe gekomen om hier salade van te maken.
PS: Toevallig verscheen er vandaag ook op Het Glutenvrije Kookhoekje een blog over Glutenvrij Barbecueen.