Weekmenu en budgetteren – besparen?

besparen op boodschappen

Wij betaalden in 2013 gemiddeld 607 euro aan boodschappen.
Volgens het Nibud zouden wij 424 euro per maand aan voeding moeten uitgeven.
In mijn vorige blogs kon je het staatje van Nibud bekijken, zien wat wij een week lang aten en wat voor boodschappen wij hiervoor deden.

Kunnen wij besparen op de boodschappen?

Wat doen we al wel om geld te besparen?

  • Fruit en groentes op de markt kopen;
  • Fruit en groentes van het seisoen (nooit aardbeien in de winter!);
  • Nootjes e.d. bij de Lidl;
  • Huismerk (behalve koffie en pindakaas en als het huismerk niet glutenvrij is);
  • Aanbiedingen inslaan, tenminste als wij dat product normaal ook al gebruiken;
  • Wij koken nooit uit pakjes;
  • Wij gooien in princiepe geen eten weg, maar herbruiken (bijna) alle restjes;
  • In tijden van overvloed, vries ik in of maak ik in.
    Courgette-pickels of kiwi-pickels is trouwens ook een leuk, goedkoop cadeautje!
  • We bakken veel zelf;
  • We kopen haast nooit speciaal glutenvrije koekjes;
  • We kopen veel dingen die al standaard glutenvrij zijn (dus geen dieetproduct);
  • Ik eet vaak geen brood als lunch
  • Ik koop vaak bij de Toko;
  • Ik volg het coeliakieforum en het facebook-coeliakieforum voor tips en aanbiedingen.

Wat kunnen we nog meer doen?

Het enige dat ik kan bedenken, is boodschappen doen bij een goedkopere supermarkt. Dit jaar ga ik vaker naar de Lidl, in plaats van de Albert Heijn om de hoek. Iets verder fietsen, maar wel een stuk goedkoper. Jammer alleen dat ze niet alles hebben. Zo hebben ze geen diksap en geen rozijntjes. Moet ik toch weer naar de Albert Heijn…

Een ander ding dat ik kan bedenken, is minder koffie/wijn/bier. Maarja, dat willen we niet 
En eigenlijk wil ik ook nog stil staan bij een betere wereld: diervriendelijk, slaafvrije, niet te veel rotzooi,  …

Minder vlees?
Minder eten?

Hebben jullie tips voor mij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *