Baby-eet-schema

Een vriendin vertelde een tijdje geleden wat het consultatiebureau haar adviseerde. Haar zoontje van toen 7 maanden moest elke dag eten:
3 boterhammen, fruithapje, maaltijd met groente, aardappels/rijst/pasta en vlees/vis, 3 flessen melk, rijstwafel, yoghurt…
Die jongen was nog maar net van de borst af, wist niet wat hem overkwam!

Gelukkig is ons consultatiebureau een stuk coulanter. Ze adviseren als wij daar om vragen, denken mee, maar leggen ons niets op.
Het voedingsschema van Eva is ook iets ingewikkelder omdat wij ook nog mee doen aan dat coeliakie-onderzoek (zie 4 juli 2008). Dit onderzoek is er op gebaseerd dat een kind met kans op coeliakie langzaam aan gluten moet wennen. Dit om ‘resistent‘ te worden tegen de gluten en de coeliakie niet daadwerkelijk te ontwikkelen.
Van het Leids Universitair Medisch Centrum hebben wij een voorbeeldschema gekregen. Eva is begonnen met een half koekje per dag, of een halve soepstengel. Op het ogenblik eet ze Bambix of doet ze een poging om een halve boterham weg te werken 😉

Ook de avondmaaltijd bouwen we langzaam op. Eva heeft eerst alleen groenten gekregen, goed gepureerd anders spuugt ze het zo weer naar buiten. Worteltjes, bloemkool, avocado, pompoen, sperzieboontjes, na een paar keer proberen vind ze het lekker. Nu mengen we de groentes met aardappels, rijst of pasta en gelukkig gaat dat er ook goed in. En binnenkort gaan we vis toevoegen.
Binnenkort zit Eva waarschijnlijk op het volledige baby-eet-schema!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*