7 tips voor glutenvrij kamperen

Het kampeerseizoen is begonnen!
Helaas heb ik deze twee lange weekenden (Hemelvaart en Pinksteren) geen tijd om te kamperen, maar ik heb wel veel tips voor jou:

Wij kamperen altijd met de tent. Het liefst op een natuurcamping met ruime plaatsen en weinig caravans. Deze campings hebben meestal weinig faciliteiten, maar een prachtige omgeving om te spelen en te wandelen. Wij koken dus meestal zelf op ons campingpitje.

Glutenvrije tips voor op de camping

  1. Allemaal glutenvrij?
    Het makkelijkste is als alles glutenvrij is. Helaas wil ons niet-glutenvrije gezinslid glutenvol brood eten. Dus moeten we goed letten op kruisbesmetting.
  2. Babydoekjes!
    Neem de goedkoopste. Of gewoon in grootverpakking. Want ze zijn overal goed voor: Handen en gezicht schoonmaken, tafel schoonmaken, wc schoonmaken en natuurlijk om billen af te vegen als je geen (droog) wc-papier bij de hand hebt.
  3. Grote tafel of 2 kleine tafeltjes
    Zodat je gluten en glutenvrij goed gescheiden kan houden.
  4. Voorraadbakjes en/of zipzakjes
    Voor restjes, voor verpakkingen die niet meer goed sluiten, voor vind-schatten van de kinderen, voor …
  5. Denk om!
    In elk land kan je glutenvrije producten krijgen: Yoghurt, fruit, rauwkost, ei, kaas, nootjes, snickers, …
    Ik eet meestal yoghurt voor het ontbijt en een restje avondeten als lunch.
  6. Voorraad
    Ondanks mijn wens om zo weinig mogelijk mee te nemen, wil ik wel een beetje voorbereid zijn. Daarom nemen we een (nood)voorraad mee.
    De inhoud van de voorraad is afhankelijk van waar je naar toe gaat. Zo kan je in Duitsland in bijna elke supermarkt het hoognodige vinden. En Italië, Zweden, Spanje en het Verenigd Koninkrijk zijn glutenvrije paradijsjes!

Wij nemen 3 kratten mee:

1 goed afsluitbaar klein krat voor glutenvol brood, beleg, koekjes en een broodmes (in het buitenland is brood vaak niet gesneden):

1 krat met pannen, borden, bekers, bestek e.d.
En 1 goed afsluitbaar groot krat met alle andere etenswaren:

  • kruiden
  • glutenvrije bouillonblokjes
  • flesje olijfolie
  • pindakaas
  • chocopasta
  • koffie
  • thee
  • suiker
  • proteïne repen voor noodgevallen (Eat Natural en Trek zijn mijn favoriet)
  • glutenvrije pasta
  • glutenvrije crackers
  • glutenvrije toastjes (Van der Meulen is onze favoriet)
  • glutenvrije muesli
  • meel voor pannenkoeken
  • en eventueel een voorraadbakje met droge ingrediënten van panbrood (zie recept gebaksjuwelier)

Verder gaat er een koelbox mee met:

  • limonade
  • en alle restjes uit de koelkast

7. De afwas
Ten eerste: Laat de kinderen afwassen! Jij doet al genoeg zo’n dag op de camping ;-).
Laat hen alles eerst afspoelen en daarna pas afwassen. Zo wordt alles weer goed schoon en glutenvrij. En gebruik elke dag een schone theedoek.

Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *