Deze appeltaart is zooooo lekker!
Het recept stond ooit in de Glutenvrij. De taart had een (normale) taartenbakwedstrijd gewonnen. En met recht! Wij smullen er van, en ook mijn collega’s vragen regelmatig of ik die lekkere appeltaart weer wil maken. Hieronder lees je het recept:
DIT HEB JE NODIG
Voor het deeg:
- 300 gram glutenvrije meelmix (ik gebruik meestal Doves witte bloem)
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 120 gram suiker
- 1 ei
- 160 gram roomboter
Voor de vulling:
- 5 stevige appels, bijvoorbeeld goudrenetten
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel citroensap
- een flinke scheut gembernat
- 200 gram rozijntjes
ZO MAAK JE HET
- Wel de rozijnen in warm water.
- Schil de appels en snijd ze in stukjes.
- Doe de ingrediënten voor de vulling bij elkaar en zet het weg in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed de onderkant van de springvorm (24cm doorsnee) met bakpapier en vet de randen in met boter.
- Meng de ingrediënten voor de taart in een kom. Snijd de boter in kleine stukjes. Kneed tot een bal.
- Rol ¾ van het deeg uit tot een lap en bedek hiermee de bodem en de randen van de springvorm.
– glutenvrij deeg/deegroller en ik zijn soms geen vrienden. Ik gebruik geen deegroller, maar druk het deeg in de vorm. – - Vul de taart met het appel-mengsel.
- Maak van het resterende deeg ‘slangetjes’ en verdeel deze in een ruitpatroon over de taart.
- Bak de appeltaart ongeveer 75 minuten in de voorverw