Men neme 1 collega die voor jou naar het koffie-apparaat loopt en heet water tapt. Als hij terug komt, hang je het meegebrachte zakje thee in het water. Ta da! Het makkelijkste recept ooit.
Vandaag bloggen 11 glutenvrije bloggers over hun makkelijkste recept voor #wijbloggenglutenvrij. Lees verder voor de links naar hun recepten en voor het eerste recept voor het persoonlijke kookboek van mijn dochter.
Kookboek voor dochter
Mijn 8-jarige dochter houdt van koken en bakken. In een kladblokje heb ik een aantal recepten voor haar genoteerd. Al langere tijd loop ik met het idee om deze recepten verder uit te werken tot een echt boekje. Een boekje dat ik bijvoorbeeld op 5 december kan geven, of (als ik meer tijd nodig heb) op haar verjaardag in mei.
De meeste kinderkookboeken staan bomvol gluten. De meeste kinderkookboeken staan ook bomvol (zoete) tussendoortjes. Er staan maar weinig echte maaltijden in, terwijl dochterlief het juist zo leuk vind om voor ons te koken!
Ze vind afwegen soms nog wat lastig. Want als je 100 gram meel nodig hebt, is 98 of 102 gram dan ook goed? Daarom heb ik de recepten omgebouwd naar cups. En opeens zie ik ook het nut van kant-en-klaar-mixen!
Kinderrecepten
Er staan 2 succes-recepten in het kladblokje. Cupcakes (vooral leuk vanwege alle creatieve dingen die ze daar mee doet) en bodemloze spinazie-fetta-quiche. Op zich 2 hele makkelijke recepten. Maar omdat ik alles voor haar uitgeschreven heb, zijn het wel heel wat puntjes.
Het recept voor de cupcakes staat hieronder. Het recept voor de bodemloze quiche volgt binnenkort.
Verder komen in het boekje omelet, poffertjes, groentesoep, … Hebben jullie nog goede aanvullingen?
Kinderrecept: Glutenvrije cupcakes
recept voor 12 cupcakes of 24 mini-cupcakes
nodig:
- 1 beker rijstmeel (toko)
- een halve beker ketanmeel (toko)
- 1 beker suiker
- 3 eieren
- 3 eetlepels melk
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gram roomboter
- mengkom
- bakje voor de boter
- weegschaal voor de boter
- beker
- bakje voor de eieren
- garde of mixer
- eetlepel/theelepel
- ijsbolletjesschep
- cakejesvorm
doen:
- Doe de oven aan op 180 graden
- Leg de eieren en de boter apart. Doe de rest in de mengkom
- Breek de eieren 1 voor 1 in het bakje en doe ze daarna in de mengkom
- Vraag hulp: Smelt de boter, bijvoorbeeld in de magnetron, en doe de boter daarna in de mengkom
- Meng alles met de garde of mixer
- Schep het deel met de ijsbolletjesschep in de cakevormjes.
- Vraag hulp: schuif de cakejes in de oven en bak in ongeveer 20 minuten gaar.
- Laat even afkoelen. Eet smakelijk!
Nog meer makkelijke recepten?
Heb jij nog aanvullingen voor mijn kinderrecepten?
Of zouden de andere bloggers kinderrecepten voor mij hebben?
- glutenvrijemama.nl
- glutenvrijhoorterbij.nl
- deglutenvrijeman.nl
- ikbenglutenvrij.nl
- hetmeisjemetdevoedselallergie.nl
- lekkerglutenvrij.nl
- doemijglutenvrij.nl
- homeofcomfort.nl
- pinkpequena.nl
- glutenvrijkind.wordpress.com