Recept: Kokostaart

Eergister plaatste ik het recept voor hazelnotentaart van Marja. Vandaag plaats ik haar recept voor kokostaart.

Kokostaart
glutenvrij en lactosevrij

Oven: voorverwarmen op 175°C

Ingrediënten:

  • 240 gram gemalen kokos (hoeft niet heel fijn)
  • 50 gram Maria biscuitjes (glutenvrije biscuitjes) fijngemalen
  • 1 ei
  • 7 eieren, gesplitst
  • 60 gram poedersuiker
  • 45 gram kristalsuiker

Vulling

Geklopte slagroom, jam, of banketbakkersroom of iets dergelijks

Glazuur:

  • 125 gram pure chocolade
  • 100 gram poedersuiker
  • 60 gram (lactosevrije) margarine, of kokosolie
  • 3 a 4 EL koud water
  • enkele eetlepels gemalen kokos

Bereiding:

  1. Klop het ei met de eierdooiers en de poedersuiker tot een romige crème
  2. Smelt de chocolade au bain marie en roer deze door het eimengsel
  3. Klop de eiwitten stijf en voeg tijdens het kloppen de suiker toe
  4. Spatel het eimengsel, de gemalen hazelnoten en biscuitjes erdoor
  5. Bekleed de bodem van twee springvormen met bakpapier en vet dit heel lich in. (met zo’n spuitbusje gaat dat heel handig en niet teveel)
  6. Schep het beslag in de vormen strijk het glad
  7. Bak de bodems in ca. 45 minuten gaar.
  8. Laat ze in de vorm even afkoelen en dan op een rooster verder afkoelen.
  9. Verdeel de vulling over 1 bodem. Leg de 2e bodem er boven op.

​​​Glazuur:

  1. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie
  2. Zeef de poedersuiker en voeg deze beetje bij beetje toe
  3. Roer er 60 gram zachte margarine door
  4. Roer er geleidelijk 3 a 4 EL koud water door
  5. Verdeel het glazuur over de taart en versier deze met de gemalen kokos.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *