Recept: Hazelnotentaart

Een tijdje geleden stond op mijn site een berichtje van Marja. Zij schreef over een heerlijke glutenvrije hazelnoottaart en een glutenvrije kokostaart die ze gemaakt had. "Smaakt heerlijk, ziet er uit als een hele feestelijke taart en deze kun je zonder problemen ook aan  gluteneters voorzetten. Als je interesse hebt, mail ik je het recept."

Natuurlijk heb ik interesse! En gelukkig mocht ik het recept ook op mijn website delen.

Hazelnoottaart 
glutenvrij en lactosevrij

Oven: voorverwarmen op 175°C

Ingrediënten:

  • 240 gram witte hazelnoten, fijngemalen
  • 50 gram Maria biscuitjes (glutenvrije biscuitjes) fijngemalen
  • 30 gram pure chocolade (zit als het goed is geen melk in)
  • 1 ei
  • 7 eieren, gesplitst
  • 80 gram poedersuiker
  • 60 gram kristalsuiker

Vulling

Geklopte slagroom, jam, of banketbakkersroom of iets dergelijks

Glazuur:

  • 125 gram pure chocolade
  • 100 gram poedersuiker
  • 60 gram (lactosevrije) margarine, of kokosolie
  • 3 a 4 EL koud water

Bereiding:

  1. Klop het ei met de eierdooiers en de poedersuiker tot een romige crème
  2. Smelt de chocolade au bain marie en roer deze door het eimengsel
  3. Klop de eiwitten stijf en voeg tijdens het kloppen de suiker toe
  4. Spatel het eimengsel, de gemalen hazelnoten en biscuitjes erdoor
  5. Bekleed de bodem van twee springvormen met bakpapier en vet dit heel lich in. (met zo’n spuitbusje gaat dat heel handig en niet teveel)
  6. Schep het beslag in de vormen strijk het glad
  7. Bak de bodems in ca. 45 minuten gaar.
  8. Laat ze in de vorm even afkoelen en dan op een rooster verder afkoelen
  9. Verdeel de vulling over 1 bodem. Leg de 2e bodem er boven op.

Glazuur:

  1. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie
  2. Zeef de poedersuiker en voeg deze beetje bij beetje toe
  3. Roer er 60 gram zachte margarine door
  4. Roer er geleidelijk 3 a 4 EL koud water door
  5. Verdeel het glazuur over de taart.

Het recept voor kokostaart volgt overmorgen.

Deze vind je misschien ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *