Speculaasmuffins (12 stuks)
100 gram rijstmeel
50 gram ketanmeel (kleefrijstmeel)
8 gram bakpoeder
90 gram donkerbruine basterdsuiker
5 gram speculaaskruiden
Mespunt zout
40 gram roomboter (gesmolten)
30 gram stroop
2 eieren, losgeklopt
2 el halfvolle melk
100 gram amandelspijs
Amandelschaafsel
Muffinvorm bekleed met papieren vormpjes
Verwarm de oven voor op 180 graden
Weeg in een beslagkom het meel, bakpoeder, basterdsuiker, speculaaskruiden en het zout en meng het goed door elkaar.
Weeg in een maatbeker de melk, boter en stroop, verwarm het tot lauw in de magnetron.
Doe de eieren er bij en klop het met een vork goed door elkaar.
Giet het bij het meelmengsel en meng het met een vork door elkaar.
Verdeel het over de 9 muffinvormpjes.
Snij de amandelspijs in 9 staafjes van ca 1 x 2½ cm en duw die rechtop, in het midden tot op de bodem van de vormpjes (ze steken ca. 1 cm boven het beslag uit).
Bestrooi het beslag met wat amandelschaafsel.
Bak de muffins in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar en bruin.
Laat ze even in de vorm afkoelen en daarna op een rooster (papieren vormpjes blijven er om).
(Bron: Glutenvrije recepten)