Amandelstaaf

Op mijn werk krijgen we elk jaar een amandelstaaf. Dit is 1 van de enige dingen waarbij geen rekening gehouden wordt met mijn gluten-intolerantie. En man en kinderen smulden er dan ook lekker van.

Vorige week deed ik in mijn pauze glutenvrije boodschappen bij glutenvrijemarkt.com

Ons afdelingshoofd kwam toevallig binnen lopen en ik vroeg gekscherend: Kan ik voor mezelf een amandelstaaf bestellen en die bij jou declareren?

Helaas was het antwoord nee. Ik vind die kant-en-klare amandelstaaf ook eigenlijk veel te duur. Maar deze, die ik een paar dagen later las op Grimm’s Magic Bakery, ga ik dit jaar zeker maken!

Ingredienten:

  • 300 g amandelspijs (kant en klaar of zelf maken)
  • 250 g glutenvrij bladerdeeg van Nature & Cie (te koop online of bij van Gimsel)
  • 2 eieren
  • wat rijstebloem, zodat het deeg niet blijft plakken
  • eventueel poedersuiker om de staaf mee te bestrooien
  • kommetje water

Bereiding:
Leg het bladerdeeg een dag van te voren in de koelkast om te ontdooien. Leg het zonodig nog een uur buiten de koelkast vòòr gebruik. Verwarm de oven voor op 225 graden celcius.
Meng de amandelspijs met 1 ei. Kneed goed en verdeel het in 2 gelijke delen. Maak er 2 rollen van. 

Rol het bladerdeeg uit en maak 2 rechthoeken van 10×33 cm. Leg de spijs op het bladerdeeg. Zorg dat aan beide uiteinden ca. 1 cm vrij is van spijs. Vouw het bladerdeeg dicht. Maak je vingers nat met wat water en strijk de naden glad. Leg de rollen met de naad naar beneden op een bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de rollen met het geklopte ei. Bak de amandelstaven in 30 minuten gaar.
Direct uit de oven zijn ze heerlijk! Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *