Tijdens mijn zomervakantie kreeg ik een berichtje van het Gezond eten Magazine: “Ik ben bezig met een artikel over een glutenvrij voedingspatroon voor het magazine Gezond eten. Ik hoor graag of je hieraan zou willen meewerken!”
Leuk, daar doe ik aan mee! Tenminste, als de inhoud van het artikel (grotendeels) overeen komt met mijn eigen overtuiging: gluten zijn niet ongezond en ‘zomaar’ glutenvrij gaan eten kan (grote) gevaren met zich meebrengen.
(Lees hierover meer in mijn blogs Glutenvrij gaan eten? en Gluten beperken, de basis)
Gelukkig, ook Hoogleraar Maag- Lever- Darmziekten Chris Mulder en Esther Meelenberg, diëtiste van de Nederlandse Coeliakie Vereniging werkten mee aan het artikel. Een zij onderstrepen deze feiten.
Het is een mooi, duidelijk artikel geworden. Er wordt uitgelegd wat coeliakie is en waar de glutenvrije hype vandaan komt.
Daarnaast zijn er 3 ervaringen opgenomen van mensen die glutenvrij eten. Omdat ze coeliakie hebben, of om andere redenen. Waaronder die van mij 😉
Gezond eten: het novembernummer
Glutenvrij
Het glutenvrije dieet is de nieuwste hype in dieetland. Mensen laten alles waar gluten inzit links liggen en zeggen daar kilo’s mee af te vallen. Gluten is op zich niet ongezond en bovendien zitten ze in veel producten die een lichaam nu eenmaal nodig heeft. Maar is het dieet wel zo gezond? En werkt het echt? Gezond eten zoekt het voor je uit.
Het Gezond eten magazine is te koop bij de boekhandel en bij de meeste supermarkten.